Hürriyet Seyahat’e SKALİTE Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Seyahat’e SKALİTE Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2008 00:00

Turizm profesyonellerini çatısı altında toplayan Skal Türkiye, sektörde kaliteyi temsil eden kişi ve kuruluşlara her yıl verilen SKALİTE Ödülleri’ni önceki hafta İstanbul’da açıkladı.

11’inci kez düzenlenen Turizmde Kalite Ödülleri’nde 14 dalda ödül dağıtıldı. Adaylar, turizm profesyonelleri tarafından belirlendi. Birinciler ise internet üzerinden kullanılan 9 bin 265 oyun tasnifi sonucunda ortaya çıktı. Hürriyet Seyahat, "Basında Turizm" kategorisinde 2008 SKALİTE Ödülü’ne layık bulundu.

2008 SKALİTE Ödülleri 26 Ekim’de Hilton Convention Center’da düzenlenen törende dağıtıldı. Hürriyet Seyahat’in ödülünü Reklam Grup Müdürü İris Cıngı aldı. Bu yıl Skal International’ın Dünya Başkanlığı’na seçilen Hülya Aslantaş, törende bir konuşma yaptı. Aslantaş, SKALİTE Ödülleri’ni 1998’de, Cumhuriyet’in 75’inci yılı anısına, turizmde kalite çıtasını yükseltmek için başlattıklarını söyledi. "Bugün SKALİTE sadece Türkiye’nin değil, Skal International’ın da projesi oldu. Çok güzel bir ekip desteğiyle çalışarak, Skal International dünya başkanlığını aldık. Dünya turizminin en büyük sivil toplum örgütünün bir Türk olarak başkanı olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Tüm hayatım boyunca atamızın gösterdiği çağdaş medeniyet yolunda, Türk insanının, Türk kadının yapabileceklerine inanan atamıza layık olmak için çalıştım" dedi.

1932’de Paris’te kurulan Skal International, 90 ülkeden 20 bin turizm profesyonelini bir araya getiriyor. Merkezi İspanya’da. Örgüt turizm alanında çalışanların birbirleriyle iyi ve köklü ilişki kurmasını amaçlıyor. Yerel ve uluslararası toplantılar düzenleyerek turizm profesyonellerini bir araya getiriyor.

2008 TURİZMDE KALİTE ÖDÜLLERİ

Şehir Oteli: Çırağan Kempinski, Resort Otel: Hillside Beach Club, Seyahat Acentası: SETUR, Kongre Turizmi: Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Turizm Taşımacığı: THY, Hava Limanı: TAV İstanbul Atatürk Havalimanı, Marina: D Marin-Turgutreis, Kültürel Değerlerin Korunmasına Katkı: Suna ve İnan Kıraç, Turizm Eğitimi: Bilkent Ünv. Turizm ve Otel İşletmeciliği Böl., Yiyecek-İçecek: Feriye Lokantası, Uluslararası Tanıtım Etkinliği: Futbol Milli Takımı (Avrupa Şampiyonası), Eğlence ve Organizasyon: Antalya Altın Portakal Film Festivali, Çevrenin Korunmasına Katkı: TEMA Vakfı2
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!