Hürriyet okurları trafikte yaşadıklarını paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet okurları trafikte yaşadıklarını paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 10:34

İstanbul'da korkulan gün geldi ve köprüler üç ay sürecek bakıma alındı. Çalışmanın ilk günü, beklenen görüntüleri de beraberinde getirdi. İstanbullular sabahın erken saatlerinden itibaren adeta çıldırtıcı trafikle karşı karşıya geldiler.

Haberin Devamı

Trafikte saatlerini harcayan Hürriyet okurlarına yaptığımız çağrı ise kısa sürede büyük ilgi gördü. Okurlarımız bugün yollarda yaşadıklarını yazdı, çektikleri fotoğrafları gönderdi, adeta günün manşetini hazırladı...

İşte Hürriyet okurlarının trafikte yaşadıklarına ilişkin yazdıkları ve çekip gönderdikleri fotoğraflar...
Siz de fotoğraflarınızı göndermek için cekgonder@hurriyet.com.tr adresine mail atabilirsiniz...

Hikmet Tanzer yazdı:
İstanbul çilesi bugün iyiden iyiye arttı.Trafik yoğunluk haritasına bakıldığında trafik durma noktasına gelmiş durumda.Bu kadar uzun kuyruktaki araçların ne kadar milli servet ve zaman tükettiğini hesabı yapılamayacak kadar büyüktür.Bakımın yapılacağı süre içerisinde ücretsiz geçiş, köprülerden hızlı geçişi sağlayacağını ve kuyrukların azalacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

İBB GERİ ADIM ATTI

Mecidiyeköy Metrobüs İstasyonu'nda yeni düzenlemeyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi sabah saatlerindeki yoğunluğun ardından geri adım attı. Kapatılan alt geçit büyük yoğunluğa neden olurken, durum değerlendirmesi yapan İBB, çalışmanın alt geçit kapatılmadan kademeli olarak yapılmasını kararlaştırdı.

Bu kararla, Mecidiyeköy metrobüs istasyonuna yaya erişimi, mevcut altgeçitten yapılmaya devam edecek. Çalışma, altgeçit tümüyle kapatılmadan kademeli olarak yapılacak. Mevcut altgeçidin altına yapılacak olan 8 metre genişliğindeki yeni yaya alt geçidi ile Transfer Merkezi-Metrobüs İstasyonu-Metro İstasyonu arasında entegrasyon sağlanacak.

Funda Beşer yazdı:
Sabah 8:15'ten 9:15'e kadar gişelerde bekledim, benden daha önce gelmiş araçlar da vardı. Onlar beklemekten usanmış, araçları stop etmiş dışarıda bekliyorlardı. Kuyruk hiç ilerleyemeyince, milimetrik manevralarla Etiler sapağına 90 derecelik tehlikeli bir dönüş yaptım. Boğaziçi Köprüsü’nden sahilden Kavacık'taki işyerime saat 10:15'te varabildim. Varsanız ne olacak ki? Bir çalışanın işine bu şekilde ardı ardına 2 defa arka arkaya geç kalması işverene haklı fesh hakkı tanır. Hukuk Karayolları'nın bu durumunu gözönüne alamaz bile çünkü mücbir sebep diye bir konu işkanununda yer almamaktadır. Allah korusun o olmasa, mobbing'e maruz kalıyorsunuz. çünkü hala işine zamanında gelebilen insanlar var!!!
 
Şimdi bundan dolayı görülebilecek zarar için nasıl bir önlem alındı, işverenlere nasıl bir uyarı verildi?
 
Bir de hiç bir önlem alınmaz mı, alınmadı. Ne vapur seferleri arttırıldı, ne otobüs seferleri arttırıldı, ne ticari araçlarla ilgili bir düzenleme getirildi, hiç bir şey yapılmadı... "Yaptım, olacak!" anlayışı işte. Böyle çalışma olur mu, sorarım. Olmaz. Biz özel sektörde böyle sonuçlara varacak aksiyonlar alsak biliriz ki kendimizi kapıda buluruz.
 
Bunun üzerine o kadar çok şey var ki yazılacak, başlasanız sonu gelmez..

Haberin Devamı

Hakan Tiken yazdı:
Metrobus durakları engelliler için uygun değil. Bunu daha önce IBB’ye de yazmıştık ama bu sabahki durumu görünce sormak istiyorum.
Bu kalabalıkta ve bu ortamda bir engelli nasıl seyahat edecek?

Birgül Akgül yazdı:
Halkalı-Atakent'teki evimden Tekstilkent'e 45 dk'da geldim(11km) İstanbul'un trafiği yüzünden artık hiç bir yere gitmek istemiyorum. Belediye kriz yonetiminden bihaber. Madem bir çalışma yapılacak o zaman alternatifler de sunulmalı. Daha fazla ek sefer, duraklarda görevli vs... Bu böyle giderse insanlar kuyruk sırasında birbirine saldırabilir!

Sabit Köse yazdı:
İBB başkanı “Köprülerde trafik olacak toplu taşımayı kullanın” diyor ama aynı gün en önemli metrobüs durağında çalışma başlatılıyor ve yolcu trafiği çökertiliyor. Bu ya kasıtlı yapılan bir eziyet ya da beceriksizlik. Neden iki çalışma aynı zamanda diye sormuyorsunuz?

Bir başka Hürriyet okuru ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Mecidiyeköy'de köprü altı geçiş yolu kapatıldığı için tüm geliş gidişler üst geçide yönlendirildi. Bu sabah oluşan görüntü tam bir mahşeri kalabalık gibiydi. İnsanlar adım adım yürümeye çalıştı. Bayılan bir kadına müdahale bile yapılmadı. Tek bir görevlinin olmadığı alandan çıkmak bir saati buldu.

Avcılar- Söğütlüçeşme Metrobüs hattının en yoğun durağı Mecidiyeköy İstasyonu. Söz konusu istasyonda binlerce insan aynı anda araçtan iniyor veya araca biniyor.

Bir süredir alt geçit çalışması yapılan Mecidiyeköy istasyonunda daha önce kullanılan köprü altı geçiş yolu bu sabah tamamen kapatıldı. Binlerce insan üst geçidi kullanmaya çalışırken, oluşan görüntü tam bir mahşeri kalabalık gibiydi.

Haberin Devamı

BU GÖRÜNTÜLER BU SABAH MECİDİYEKÖY'DE ÇEKİLDİ/ FOTO GALERİ

ÜST GEÇİDİ 45 DAKİKADA AŞABİLDİM

Bu sabah 07.45 gibi Sefaköy durağından metrobüse bindim. Saat 08.20 gibi Mecidiyeköy durağına vardım. Her zaman kullanılan yolun süren çalışma nedeni ile kapalı olduğunu gördüm. Herkes üst geçidi kullanıyordu. Ancak oluşan görüntü tam bir mahşeri kalabalık… Adım adım yürümek dahi imkânsız. Ben Sefaköy'den Mecidiyeköy'e 35 dakikada gelirken o köprüden tam 45 dakikada çıkabildim.

O sırada orta yaşlı bir kadın sıcaktan ve yoğunluktan bayıldı. İnsanlar kadını oradan kurtarmak için çabaladı ancak bu mümkün olamadı. Kadın kaldırımda boş bir yere bırakıldı, birileri su verdi.

Haberin Devamı

Mecidiyeköy'deki durakta ne bir görevli var ne de bir yol gösterici. Orada bir panik durumu olsa onlarca insan ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Ve tüm bunlara rağmen orada tek bir ambulans dahi yok.

İSTANBUL'DA TRAFİK ÇİLESİ BAŞLADI

ŞİMDİDEN AKŞAMI DÜŞÜNÜYORUM

Aynı üst geçitten bir yandan birileri çıkmaya çalışırken birileri de Kadıköy yönüne gitmek için iniyor. Oluşan görüntü tek kelime ile felaket. Bu insan selini görünce şimdiden akşam dönüş yolunu düşünüyorum. Bakalım evimize nasıl döneceğiz?

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!