Hürriyet’in manşeti Alman basınında büyük yankı buldu

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’in manşeti Alman basınında büyük yankı buldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 00:49

HÜRRİYET’in Berlin’de arkadaşına "cinsel taciz"de bulunduğu iddiasıyla okuldan uzaklaştırılan 7 yaşındaki Emre Berk olayını işleyen manşeti, Alman basınında geniş yankı buldu. Hürriyet’in "Marco’ya flört, Emre’ye taciz" başlığı, Alman gazetelerinde de kullanıldı. Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild başta olmak üzere, Berlin’in tanınmış yerel gazeteleri B.Z, Berliner Morgenpost, Berliner Zeitung ve Der Tagesspiegel, habere geniş yer verdiler.

Bild, haberi "7 yaşındaki çocuğa okuldan uzaklaştırma cezası" başlığıyla verdi.

B.Z. ise "Ufacık çocuğa taciz suçlaması" adı altında duyurduğu haberi birinci sayfadan verdi. Gazete haberinde Emre’nin "Biz sadece oyun oynuyorduk ve birbirimizi gıdıklıyorduk" sözlerine yer verdi.

Berliner Morgenpost, "7 yaşındaki çocuğa cinsel tacizci iddiası" başlığını attığı haberde olaya adı karışan diğer erkek çocukların uzaklaştırma cezası almadığının altını çizdi.

Gazeteler konuyla ilgili uzman görüşlerine de yer vererek "7 yaşındaki bir çocukta cinsellik gelişmiş olabilir mi" sorusuna cevap aradı. Berliner Morgenpost’a konuşan psikolog Werner E. Platz, "Yedi yaşındaki bir çocukta cinsellik daha gelişmemiştir. Hormonlar ancak ileri yaşlarda gelişmeye başlar. Fakat bahsettiğimiz gibi bir durumda kız çocuğu kendisini gene de taciz edilmiş hissedebilir. Cinsel tutum büyüklerin gözlenmesi ile de öğrenilebilir" dedi. B.Z’ye konuşan psikiyatrist Thomas Kornbichler de konuyla ilgili olarak "Cinsel içgüdüler ancak ergenlik çağında gelişir" yorumunda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!