Hürriyet dehşet okulunda

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet dehşet okulunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2012 00:00

Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikligil, önceki geceyi katliama sahne olan Sandy Hook İlkokulu’nun önünde görgü tanıklarıyla ve semt sakinleri ile birlikte geçirdi.

Haberin Devamı

Tüm ABD’yi şoke eden ölümlerin yaşandığı bu küçük yerleşimde insanlar, “bunu da atlatacaklarını” düşünüyorlar. Çünkü büyük şehirlerin aksine burada hemen herkes birbirini tanıyor ve önemsiyor. Bazı ifadeler şöyle:

Sınıfta bulunan 6 yaşındaki bir öğrencinin babası olan Robert Licata: “Oğlum saldırı sırasında arkadaşlarını da arkasına alarak sınıftan kaçmış. Çok cesurca davranıp, arkadaşlarını geride bırakmamış.”

20 ÖĞRENCİYİ DOLABA KİLİTLEYEREK KURTARDI

Dördüncü sınıf öğrencisi Vanesa Bajraliu: “Sanat dersindeydik, yaklaşık 20 el silah sesi duyduk, ardından polis geldi ve bize gözlerimizi kapayarak okuldan çıkmamızı söyledi.”

Haberin Devamı

Okula ilk gelen aile olan Nergimler: “Kız kardeşim okulun hoparlöründen silah sesleri ve bağırışmalar duymuş, okula geldiğinde, polislerin kanlar içinde yaralı bir kız öğrenciyi dışarı taşıdığını görmüş.”

Birinci sınıf öğretmeni Kaitlin Roig: “Sesleri duyduktan sonra 15 öğrencimi küçük tuvalete soktum, kapıyı kilitledim. ‘Şu anda dışarda kötü adamlar var, iyi adamları beklemeliyiz’ dedim.”

Kahraman öğretmenler

ABD’de 6-7 yaş arası 20 çocuğun katledildiği olayda ölen hepsi kadın olan 6 yetişkin üçü öğretmendi. Öğretmenler,  katil ilk kurşunları sıktığında vücutlarını öğrencilerine siper ederken kahramanca can verdi. Polisin verdiği bilgiye göre “okula zorla giren Adam Lanza” kendisine engel olmaya çalışanların hepsini öldürdü. Dawn Hochsprung (47) da onlardan biriydi. 27 yaşındaki öğretmen Victoria Soto ile okul psikiyatristi Mary Sherlach da öyle... Müdür ile toplantıda bulunan ve katliamdan kurtulan okul terapisti Diane Day, “Hiçbiri iki kez düşünmedi” dedi.

Haberin Devamı

DOLABA SAKLANDILAR

Toplantıdaki bir başka öğretmen, katil açamasın diye vücuduyla kapıya dayandı ve bacağından vuruldu ama sağ kurtuldu. Bazı öğretmenler silah seslerini duyunca sınıf kapılarını kilitledi, kütüphane görevlisi ise 18 çocukla birlikte 45 dakika boyunca dolaplara saklandıklarını söyledi.

ABD’DE OKUL KATLİAMI
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!