Hurma tatlısı nasıl yapılır? İşte hurma tatlısı yapılışı ve malzemeleri

Güncelleme Tarihi:

Hurma tatlısı nasıl yapılır İşte hurma tatlısı yapılışı ve malzemeleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 18:25

Hurma tatlısı nasıl yapılır sorusu, yemek ve tatlı yapmayı seven pek çok kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Sivas yöresinin meşhur lezzetli tatlılarından biri olan hurma tatlısı oldukça kolay ve maliyetsiz bir şekilde yapılabiliyor. Peki, hurma tatlısı nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Hurma tatlısı, Türk mutfağının önemli lezzetleri arasında yer almaya devam ediyor. Tatlı krizine giren birçok kişinin büyük bir keyifle tercih edeceği hurma tatlısının yapımı oldukça kolay. İşte, hurma tatlısı yapılışı ve malzemeleri.

Malzemeler

1 çay bardağı Bizimyağ Ayçiçek Yağı, 1 çay bardağı erimiş Bizimyağ , 1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 3,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya

Şerbeti için

3,5 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifi

Hamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz Bizimyağ ve Bizimyağ Ayçiçek Yağını koyalım. Sütü, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyaları da ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Elenmiş unu ve hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayalım. Hamurları tepsiye dizip 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

BAKMADAN GEÇME!