Hükümetten en 'kutsal' indirim

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten en kutsal indirim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 10:09

Hükümet, Bakanlar Kurulu kararıyla Kur'an-ı Kerim ile Tevrat, Zebur ve İncil'in satışından alınan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) 7 puanlık indirim yaptı. Kur'an meal ve tefsir kitapları ile Kur'an cüz, sure, ayet ve/veya meallerini içeren kitaplar da bu indirime dahil edildi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb6d16f018fbb8f8c05199
Bakanlar Kurulu'nun 27 Ağustos 2012 tarihli kararıyla alınan değişiklik sonucu artık 4 kutsal kitabın satışından alınan KDV oranı yüzde 8 yerine yüzde 1 olacak. Aynı şekilde Kur'an cüz, sure, ayet ve/veya meallerini içeren kitaplar için de KDV oranı yüzde 1 olacak.

Bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanan değişiklik yarın itibariyle yürürlüğe girecek.

HANGİ ÜRÜNLERDEN YÜZDE 1 KDV ALINIYOR?
 
KDV oranı yüzde 1 olan ürünlerden bazıları şunlar: 
Buğday unu, buğday unundan imal edilen ekmekler, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, fındık, antep fıstığı, leblebi, kendir tohumu, meyan kökü, kimyon, şeker pancarı, arpa, mısır, çeltik, fasulye, yer fıstığı, ayçiçeği, soya, şeker pancarı, patates, pamuk, nohut, yonca, korunga, adi ve diğer fiğler, sorgum, sudan otu ve sorgum-sudan melezinin sertifikalı tohumlukları ile sertifikalı meyve fidanları,suni döllenme için dondurulmuş hayvan spermaları, gazete ve dergiler, ikinci el binek otomobiller, ambulanslar, cenaze araçları, net alanı 150 metrekareye kadar olan yeni konutlar, cenaze hizmetleri...

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!