Hükümetin izansızlığı sözde soykırım korosuna koz verdi

Güncelleme Tarihi:

Hükümetin izansızlığı sözde soykırım korosuna koz verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2011 00:00

“Hükümetin milli meselelere karşı izansızlığı, sözde Ermeni soykırım korosuna cesaret ve koz vermiştir” diyen Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada şunları vurguladı:

Soykırım yalanı, AKP’nin acziyeti ve derin gafleti yüzünden fütursuzca ilerletilmiş ve bir kepazelik şekline bürünmüştür. Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesi adına maç bahaneleriyle yapılan ziyaretler, Zürih’te imzalanan protokoller, diasporanın tezlerini kabul ettirme konusunda ümitvar olmasını sağlamış ve soykırım iftirasının zinde tutulmasına katkı vermiştir.

Şuursuzluk batağında

Ermenistan Devlet Baş-kanı’nın haddini ve hududunu aşan son beyanları ise bu meselede bütün ölçü ve ayarların kaçtığının delilidir. ‘Türk liderler er ya da geç Erivan’daki (sözde) soykırım anıtı önünde diz çökecekler’ ifadelerini kullanan Ermenistan Başkanı, sonunda çizmeyi aşmış ve kendi onursuzluğunu ve katliamla özdeşleşen geçmişlerini kapatmak için şuursuzluğun batağına saplanmıştır.

Erivan özür dilesin

Hiçbir siyasetçi ya da lider, Erivan’da böylesi bir alçalmayı, zilleti ve rezaleti kabul etmeyecek ve aklından dahi geçirmeyecektir. Ermenistan’ın biraz gururu ve şerefi varsa, soykırım aldatmasından önce Azerbaycan topraklarını işgal eden kanlı eylemlerinden, vatanımızdaki mezalimlerden, Hocalı’da katlettiği masumlardan dolayı özür dilemeli ve topraklarımız üzerinde yaptığı hesaplardan ve taşıdığı heveslerden vazgeçerek nedamet göstermelidir.

Eski Bakan’a son görev

YAŞAMINI Kırım Tatarları’na adayan ve önceki gün Ankara’da yaşamını yitiren eski Turizm ve Tanıtma Bakanı Ahmet İhsan Kırımlı (91) için dün TBMM’de tören düzenlendi. Törene, MHP Lideri Bahçeli ve Kırım Türklerinin liderlerinden Mustafa Cemiloğlu katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!