'HSYK’nın ‘paralel’le mücadelesi yetersiz'

Güncelleme Tarihi:

HSYK’nın ‘paralel’le mücadelesi yetersiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 20:52

5 bini aşkın üyesi bulunan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimini kazandıktan sonra platformdan derneğe dönüşen Yargıda Birlik Derneği’nin (YBD) Başkanı Birol Kırmaz, “HSYK’nın paralel yapıyla mücadele konusundaki çalışmalarının yeterli olmadığı kanısındayız. Bu çalışmaların, daha etkin, verimli olması konusunda hemfikiriz. İradesini başkalarının emrine tahsis etmiş olanların Türk yargısı içinde olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konunun takipçisiyiz” dedi. 

Haberin Devamı

Dernek Başkanlık Divanı Üyesi ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet ise platform çalışmalarını ve cemaati anlatırken, ilginç değerlendirmelerde bulundu. Heybet, “HSYK seçimleri öncesi, İzmir’deki platform toplantısına giderken herkes hanımıyla helalleşti, ‘Soruşturma geçirebilirim, haksız iddialara uğrayabilirim’ diye” açıklamasını yaptı. Kırmaz dün Hâkimevi’nde Heybet, üyeler Elif Aydan Bozfırat ve Turan Kuloğlu ile basın toplantısı düzenleyerek şöyle dedi:

BİZDE BU YAPI GİBİ MASKE YOK

“Yaşananlardan rahatsız hâkim savcılar 2010 öncesinde, 17-25 Aralık sonrası bu görüşlerini paylaştılar. YBP oluştu. HSYK seçimlerini YBP’nin kazanması tarihsel bir dönüm noktası oldu. ‘Özgürlüğümüz olmadan adalet dağıtamayız’ dedik ve yola çıktık. Bizde bu yapı gibi maske yok. Maske sahipleri ‘Biz buyuz’ deme cesaretini bile gösteremiyor.  YBD olarak devletin bütün organlarından beklentimiz, bu yapının belirlenmesi için soruşturmaları korkmadan yapmaları. Kim suç işlemişse adalet önüne çıkması zorunludur. Yargısı zayıf olan devletlerin ayakta kalma şansı yoktur.”

Haberin Devamı

KİMSEDEN TALİMAT ALMIYORUZ

YBD için ‘AK Parti iktidarı tarafından kurdurulan bir oluşum’ algısı özellikle paralel yapı tarafından yaratılmaya çalışılıyor. Hükümet ya da Cumhurbaşkanı’ndan talimat alan bir durumumuz asla yok. Biz böyle bir algıyı reddediyoruz. Siyasetle iştigal edersek bizi uyarın. Bir örgüte bulaşan, adalet hizmeti veremeyeceğine kanaat getirilenler bu meslekten alınsın. Hürriyetin ne olduğunu çok iyi anladık. Kimsenin hürriyetinin kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz.”YBD’nin hükümetçe kurdurulduğu eleştirisini yanıtlayan Kırmaz, “İçimizde, hayatında iktidar partisine oy vermemiş, vermesi mümkün olmayan arkadaşlarımız var. Önceliğimiz, bağımsız ve tarafsız yargı” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!