Hrant Dink öldürülürken 9 jandarma oradaydı

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink öldürülürken 9 jandarma oradaydı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 00:16

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili emniyet istihbarat görevlileri hakkında açılan davanın ardından soruşturma, cinayette ihmali olduğu iddia edilen jandarma görevlileri üzerinde yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Agos Gazetesi’nin önünde 19 Ocak 2007’deki cinayetle ilgili dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Albay Ali Öz’ünde arasında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında 9 jandarma görevlisinin olay yerinde olduğu, cinayet sonrası soruşturmanın şüphelilerinden olay tarihinde İstanbul Jandarma İstihbarat’ta görevli Muharrem Demirkale’nin, dönemin İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Metin Canbay’ı, sonra da dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’i aradığı bilgisine ulaşıldı.

GÖRÜNTÜDEN TESPİT VE TEŞHİS

10 yıldır süren soruşturmayı derinleştiren savcılık, Trabzon Jandarma İstihbarat elemanları ile İstanbul Jandarma İstihbarat elemanlarının Dink’in Bakırköy’deki evinin önünde ve Şişli’deki Agos Gazetesi’nin önünde keşif yaptığı ve cinayet sonrası yapılan telefon görüşmelerine ilişkin bilgilere ulaştı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Emre Cingöz, Ecevit Emir ve Yusuf Bozca ile İstanbul Jandarma İstihbarat görevlileri Y.K., B.K., K.Y., E.T., H.Ş.Ş. ve N.M’nin cinayet saatinde olay yerinde olduğu güvenlik kameralarından tespit edildi. Olay yerindeki isimlerden bazılarını, tetikçi Ogün Samast ile bazı tanıklar görüntülerden teşhis etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!