HP ile her yerde aynı renk

Güncelleme Tarihi:

HP ile her yerde aynı renk
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 00:00

HP, farklı cihaz ve ortamlarda sürekli değişen renk algısını belli bir standarda oturtmayı amaçlayan yeni DreamColor teknolojisini duyurdu. Bu teknoloji, ekranda görünen renklerin değişmeden basılı ortama aktarılmasına yardımcı olacak.

HP, geçtiğimiz haftalarda Las Vegas’ta gerçekleştirilen PMA fotoğrafçılık fuarında DreamColor adlı yeni teknolojisinin duyurusunu yaptı. DreamColor teknolojisi, karmaşık bir olgu olan renk algısını farklı cihazlar ve ortamlar arasında belli bir standarda oturtarak, her cihazda ve ortamda renklerin aynı doğrulukla algılanabilmesini sağlayacak.

DreamColor teknolojisi, HP’nin DreamWorks Animation SKG ile 2001’den beri yürüttüğü çalışmalar sonucunda geliştirilmiş. Renk algısı, ışığın farklı materyallerle olan etkileşimi ve görüntülemenin yapıldığı ortama göre değişen oldukça karmaşık bir olgu. Bu da ekranda oluşturulan bir görüntünün aynı doğrulukla kağıt üzerine aktarılmasını büyük bir sorun haline getiriyor.

HP DreamColor ise, görüntüleme aşamasında görev alan aktarım, tasarım, düzenleme ve yazdırma gibi tüm aşamalarda algılayıcı tabanlı ve kapalı döngüye sahip sistemler kullanarak hep aynı renkleri oluşturmayı amaçlıyor.

Sistem, öncelikli olarak grafik yoğunluklu işlerle uğraşan yaratıcı sektöre ve profesyonel fotoğrafçılığa hitap eden HP yazıcılarda uygulanacak. Zaman içinde teknoloji tabana yayılarak sadece yazıcıları değil, PC ve monitörleri de içine alacak biçimde genişletilecek.

HP Görüntüleme ve Baskı Grubu Başkan Yardımcısı Vyomesh Joshi, DreamColor sayesinde sanatçılara ekranda çizilen eskizlerden yazıcıdan alınacak çıktılara kadar her ortamda aynı rengi tutturabilmenin keyfini yaşatacaklarını, hiçbir detayı geride bırakmayacaklarını söylüyor.

DreamColor teknolojisi hakkında detaylı bilgi için www.hpdreamcolor.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!