'Hortum Süleyman'ı af kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Hortum Süleymanı af kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2003 16:08

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı dönemde 9 travestiye kötü muamelede bulunduğu ileri sürülen ve kamuoyunda 'hortum Süleyman' olarak bilinen Başkomiser Süleyman Ulusoy hakkında açılan dava, ''Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun'' kapsamında ertelendi.

Haberin Devamı

Beyoğlu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Süleyman Ulusoy katılmadı. Duruşmada, müştekilerden Mustafa Öncel, Melike Demir ve Ece Dalaman hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın üzerine atılı suçun, 4758 sayılı yasayla değişik 4616 sayılı ''Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun'' kapsamında kaldığını belirtti.

Kararını açıklayan Mahkeme Hakimi, sanık hakkında bireylere karşı kötü davranışta bulunmak suçundan kamu davası açıldığını vurguladı. Hakim, atılı suçun, tarih ve niteliği yönünden 4758 sayılı yasa ile değişik 4616 sayılı yasa kapsamında kaldığını kaydederek, Ulusoy hakkında açılan davanın kesin hükme bağlanmasını erteledi.

Hakim, sanığın zamanaşımı süresi içinde aynı cinsten veya daha ağır hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektiren bir suç işlemesi halinde davanın devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Müştekilerden Mustafa Öncel, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı temyiz edeceklerini, bundan da sonuç alınamazsa AİHM'e başvuracaklarını söyledi. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, halen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amiri olan Başkomiser Süleyman Ulusoy'un, 1996-97 yıllarında, görevli bulunduğu Beyoğlu ilçesinde, ''gözlem altına alınan travestilere kötü muamelede bulunduğu'' belirtiliyordu. İddianamede, Ulusoy hakkında toplam 27 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!