Hortum Süleyman'a dava

Güncelleme Tarihi:

Hortum Süleymana dava
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2000 00:00

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken 9 travestiye kötü muamelede bulunduğu öne sürülen kamuoyunda 'Hortum Süleyman' olarak tanınan Başkomiser Süleyman Ulusoy hakkında, 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Başkomiser Süleyman Ulusoy'un 1996-97 yıllarında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli olduğu belirtilerek şöyle denildi:
Haberin Devamı

"Bu görevi sırasında 9 travestiyi, memur olduğu halde kanun ve nizamın tayin ettiği ahvalden başka surette kötümuamele ve cismen eza verecek şekilde darp ve cerh ettiği".

Ulusoy'un, TCK'nın 245. maddesi uyarınca "Efrada kötü muamele etmek" suçundan 3 ay ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, 9 şikayetçi bulunduğu için Ulusoy'un cezasının 9 kez uygulanmak suretiyle 2 yıl 3 ay ile 27 yıl arasında hapise yükseltilmesi talep edildi.

İddianamede ayrıca, halen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Başkomiser Süleyman Ulusoy'un memuriyetten men edilmesi istendi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Beyoğlu Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!