Hopkins yeteneğini CIA’nin emrine verdi

Güncelleme Tarihi:

Hopkins yeteneğini CIA’nin emrine verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2002 03:19

Gizli Ortak, son yıllarda her zaman olduğu gibi, neredeyse virgülüne kadar CIA'ye danışılarak yapılmış bir Amerikan casusluk filmi. Dünyanın en zeki insanlarına hitab etmeyen bir komedi. Ünlü İngiliz oyuncu Anthony Hopkins ise, emektar CIA ajanı Gaylord Oakes rolünde her zamanki gibi olağanüstü oyunculuk yeteneğini ortaya koyuyor.

Başrollerde Anthony Hopkins ve Chris Rock, yönetmen koltuğunda Joel Schumacher. Yapımcı Jerry Bruckheimer, Gizli Ortak'la (Bad Company) birlikte sinema dünyasına Hopkins-Rock ikilisini tanıştırıyor. Anthony Hopkins, son 20 yılın en başarılı oyuncularından biri. Çeşitli Emmy ve Grammy ödüllerinin sahibi genç Chris Rock ise, son olarak Down to Earth adlı filmin başrolünde oynamış ve senaryosunun yazımına da katılmıştı.

En Büyük Korku vizyona gireli daha iki hafta olmuşken konu itibarıyla ona benzer, ama daha eğlenceli bir filmle karşı karşıyayız. Her iki film de terorist saldırılarından ve bunların sonucunda meydana gelebilecek felaket senaryolarından söz ediyor. En Büyük Korku bunu ciddi ciddi ele alırken, Gizli Ortak (Bad Company) işin içine gülmece unsurunu da katıyor. Başrolünde Oscar ödüllü Anthony Hopkins'i izleyeceğimiz film, emektar CIA ajanı Gaylord Oakes'in, Jake Hayes adlı sokak serserisini seçkin bir casusa dönüştürme çabasını anlatıyor.

Oakes'ı zorlu bir görev beklemektedir. Jake Hayes'in tıpatıp benzeri olan ajan kardeşi Kevin Pope öldürülmüştür. Sokak serserisinden bir ajan yaratıp öldürülen kardeşin yerini almasını sağlamak zorundadır. Üstelik bu zor işi başarmak için önünde sadece dokuz günlük bir süre vardır. Aksi takdirde yine o malum nükleer silahlar işin içine girecek, kıyamet kopacaktır...

PARA MAKİNASI YAPIMCI

Touchstone Pictures'ın sunduğu Gizli Ortak'ın yönetmeni bugüne kadar Batman Forever, Falling Down ve A Time To Kill gibi çok sayıda başarılı filme imzasını atmış olan Joel Schumacher. Yapımcılığını Jerry Bruckheimer ile Mike Stenson'ın üstlendiği filmde Anthony Hopkins, Chris Rock, Gabriel Macht, Peter Stormare ve John Slattery oynuyor.

Jerry Bruckheimer'ın yapımcı olarak imzasını attığı filmler bugüne dek dünya sinemalarında 12 milyar doların üzerinde hasılat topladı. Top Gun, Armageddon, Con Air, The Rock gibi hasılat rekoru kırmış filmlerine son dönemde Pearl Harbor ve Black Hawk Down gibi yenilerini ekledi. Hasılat rekoru kıran Beverly Hills Cop ile sinema dünyasına Eddie Murphy'i armağan eden ünlü yapımcı, benzer bir başarıyı da Bad Boys adlı çalışmasında şans verdiği Will Smith-Martin Lawrence ikilisinin dünyaya tanıtımında göstermişti.

CIA YİNE DEVREDE

Şu sıralarda vizyonda olan ve yakında vizyona girecek olan pek çok filmin Prag'da çekilen sahneler içermesi herhalde bir tesadüf değil. Prag'ın büyülü havası ve tarihin akışını yansıtan mimari yapısı yapımcıları bu kente çeken en önemli nedenlerinden. Hatta filmde bugüne kadar hiçbir şekilde çekim izni verilmeyen Ulusal Opera binasının çatısı bile kullanılmış. Aynı En Büyük Korku'da olduğu gibi bu filme de CIA özel ilgi gösterdi. CIA uzmanları sadece senaryoyu incelemekle kalmayıp her hafta çekim mekanlarını ziyaret etmeyi de ihmal etmediler. Hatta senaryodaki bazı noktalara takılıp, ‘‘CIA bu durumda şöyle yapmaz, böyle yapar’’ türünden yorumlarda da bulundular.


Kamyon şoförleri iki korku filminde kötü adam rolünde

Bizde sık sık trafik canavarı olmakla suçlanan kamyon şoförleri Hollywood'un kötü adamları olarak ön plana çıkıyor. Bu hafta vizyona giren iki korku filmi de kamyon şoförlerini kötü adam rolünde oynatıyor.

Yaz ayları en çok korku filmlerine yaradı. Bunlardan biri olan Asla Yabancılarla Oynama (Joy Ride), adından da anlaşılacağı gibi tanımadığınız kişilere bulaştığınız takdirde başınıza gelebilecek korkunç olayları anlatıyor.

Kolejden yeni mezun Lewis Thomas tüm ülkeyi rüyalarının kızı Venna ile birlikte kat etmeyi planlamaktadır. Fakat Lewis'in romantik planları hiç bir zaman geçinemediği ağabeyi Fuller yüzünden altüst olur. Başına devamlı bela açmasıyla tanınan Fuller, Lewis'i yalnız bir kamyoncuyu CB radyo hatlarıyla rahatsız etmesi için kışkırtır. Kamyoncu ise kendisine yapılan aptalca şakanın öcünü almak istemektedir.

John Dall'ın bu yeni gerilim filmi, yönetmenin daha önceki modern hayata göndermeler yaptığı kara film tarzındaki çalışmalara (Red Rock West ve The Last Seduction) bir yenisini daha eklemiş oldu. Bu film her zaman izlediğimiz gerilim filmlerinden farklı bir özellik taşıyor. Karakterler üzerine kurulmuş gizli ilişkilerin, iki kardeş arasındaki farklılıkların işlendiği bir tür olarak çıkıyor karşımıza. Filmde başrolleri Steve Zahn, Paul Walker ve Lee lee Sobieski paylaşıyorlar.

JEEPERS CREEPERS

Kafiyeli ismi kulağa korku filmlerini alaya alan bir komedi gibi gelse de Jeepers Creepers gerçekten bir korku filmi. Ama yine de filmin yönetmeni belli noktalarda korku filmlerinin klişeleriyle dalga geçmeyi ihmal etmemiş.

Film, Derry ve Trish'in bahar tatili için okudukları okuldan ailelerinin yanına dönerken, yolu biraz uzatmalarıyla başlıyor. Ancak Florida'da garip bir kamyon onları sıkıştırıp yolun dışına atıyor. Olay bununla da bitmiyor kamyon şoförü bir süre sonra yandaki çukurlara cesetler atmaya başlıyor. Olayı araştırmaya karar veren Derry ve Trish bir süre sonra tüyler ürpertici bir gerçekle karşı karşıya kalıyorlar.

Yönetmenliğini Victor Salva'nın yaptığı bu ABD-Almanya ortak yapımı filmde Gina Philips, Justin Long, Jonathan Breck, Patricia Belcher ve Eileen Brennan rol alıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!