Hollywood'un lezbiyen yıldızları darphane gibi

Güncelleme Tarihi:

Hollywoodun lezbiyen yıldızları darphane gibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2002 02:04

Hollywood'da parayı en çok lezbiyen yıldızların kazandığı ortaya çıktı. Laura Dern, Drew Barrymore, Amy Yasbeck gibi lezbiyen ve biseksüel yıldızlar, para kazanma konusunda son derece becerikliler.

Maryland Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir araştırmada, son dört yılın Hollywood verileri incelenerek sektördeki lezbiyen ve biseksüel kadın çalışanların hem gay, hem de heteroseksüel aktörlerden daha çok kazandıkları belirlendi.

Araştırma sonucu, ‘‘kadınları seven kadın yıldızlar’’ın 40 yaşına geldiklerinde, diğerlerine göre ortalama üçte bir oranında daha zengin oldukları saptandı. Buna tek istisna olarak Oscar ödüllü Julia Roberts gösterildi.

Lezbiyenlerin medyadan daha fazla ilgi gördüğü ve çok daha iyi çalıştıkları ifade edildi. Lezbiyenlerin hiçbir zaman bir erkeğin sağlayacağı parasal güvenceye sahip olamayacaklarını bildikleri için, para kazanmaya önem verdikleri, ayrıca bağımsızlık dürtülerinin daha kuvvetli olduğu kaydedildi. Lezbiyenlerin çocukları olmadığı için de genelde tasarrufa daha yatkın olduğu ifade edildi. Ellen DeGeneres, Drew Barrymore, Laura Dern, Amy Yasbeck gibi yıldızlar Hollywood'un önde gelen lezbiyen ve biseksüel kadınları olarak biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!