Hollywood da Irak'a "savaş açtı"

Güncelleme Tarihi:

Hollywood da Iraka savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2005 14:35

Bush yönetimi ve Amerikan kamuoyunun gündeminden düşmeyen Irak, Hollywood'un da 'iştahını' açtı. Amerikan USA Today gazetesinin haberine göre, Hollywood, Amerikan ordusu ve Irak savaşını alan çok sayıda yeni film ve dizi projesi için düğmeye bastı. Komediden dramaya kadar farklı türlerden oluşan projelerin tek ortak yanı, Amerikan askeri ve ordusuna eleştirel gözle bakılmayacak olması.

Haberin Devamı

Irak savaşını sıcağı sıcağına ekranlara taşımaya hazırlanan Hollywood, bu filmlerde helikopterden, tanklara kadar her konuda Pentagon'dan destek alıyor. Ancak Pentagon'un bu filmlere verdiği desteğin tek karşılığı var o da filmlerde olumsuz tek bir karenin bile yer almaması.

PENTAGON'UN ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLÜ YOK

Kore ve Vietnam savaşlarına eleştirel gözle bakan Hollywood devleri, Irak savaşına Bush yönetiminin penceresinden bakmayı tercih ediyor. Amerikan askerlerinin günlük yaşamlarının işlendiği filmlerin ortak teması ise kahramanlık öyküleri. Amerikan askerlerini yücelten senaryolar bir anlamda Irak savaşını da aklıyor.

Önümüzdeki aylarda gösterime girmesi planlanan filmlerden bazıları şöyle:

No True Glory - The Battle for Fallujah (Felluce Savaşı) - Indiana Jones olarak tanınan ünlü aktör Harrison Ford'un kanlı çatışmaların yaşandığı Felluce'deki Amerikan askerlerine komuta eden bir generali canlandıracağı 'The Battle for Fallujah' gerçek bir hikayeden yola çıkılarak hazırlanıyor.Film en iddialı Irak yapımlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Gunner Palace (Topçu Sarayı): Belgesel tarzındaki 'Gunner Palace', 4 Mart'ta gösterime girecek. Belgeselde, Saddam'ın oğlu Uday Hüseyin'e ait bir saraya konuşlanan topçu birliği gerçek maceralarıyla ekranlara geliyor. Söz konusu birlik savaşta 4 askerini kaybetmişti.

Jarhead: Jamie Foxx ve Jake Gyllenhaal'ın başrollerini üstlendiği Körfez Savaşı filmi 11 Kasım'da gösterime girecek.

The Tiger and the Snow (Kaplan ve Kar): Ünlü İtalyan oyuncu ve yönetmen Roberto Benigni'nin rol aldığı filmi diğerlerin aksine komedi tarzında çekilecek.

TELEVİZYON DİZİLERİ DE ÇEKİLECEK

Filmlerin yanı sıra Hollywood aralarında televizyon kanalları için de üç tane savaş dizisi çekecek. Bunların yanı sıra ödüllü yapımcı Steven Bochco'nun imzasını taşıyan 'Over There' (Orada) adlı iddialı bir dizi de ekranlara gelecek. Kahramanlık hikayeleriyle dolu olan dizide bir anlamda Amerikan halkına ve asker ailelerine moral aşılanacak.

Amerikan ekranlarının ünlü dizisi 'Days of Our Lives' (Hayatımızın günleri) da Irak ve kahramanlık furyasından nasibi aldı. Dizinin bir bölümünde 'terörle savaşa' katılan kahraman bir denizcinin öyküsü işlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!