Hollanda'nın en büyük sendikasından iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Hollandanın en büyük sendikasından iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2010 02:15

Hollanda'nın en büyük işçi örgütlenmesi olan Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV), Müslüman üyelerine iftar verdi.

Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) ile ortaklaşa düzenlenen iftara, Konfederasyon başkanı Agnes Jongerius, İUR Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Günay Babadoğan Ertan, Rotterdam Belediyesi encümen üyesi Dominic Schrijer ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.
Beş yıldır peş peşe düzenledikleri iftar programlarının artık geleneksel hale geldiğini belirten Jongerius, yaptığı konuşmada, iftar vesilesiyle Müslüman üyelerinin değerlerine ortak olmaya çalıştıklarını söyledi.
“İftarları, üyelerimizle birlikte, üyelerimiz için düzenliyoruz” diyen Jongerius, insanların kimi zaman kendilerine, “Neden bu tür programlar yapıyorsunuz? Bedava yemek vermek mantıklı mı?” türünde sorular sorduğunu anımsatarak, “Hiç de mantıksız değil. Hollanda'nın en büyük işçi örgütü olarak üyelerimiz arasında yüz binlerce Müslüman var. Ramazan, bu üyelerimiz çok önemli. Biz de onların yanında olmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.
Özellikle farklılıkların haddinden fazla abartıldığı bu dönemde, bu tür programlar yapmanın daha da önemli hale geldiğine değinen FNV Başkanı, “Hepimiz işçiyiz, hepimiz farklıyız ve hepimiz saygıyı hak ediyoruz” dedi.
İUR Rektörü Akgündüz de oruç ibadetinin insanlar arasındaki farklılıkları ortadan kaldırdığını belirterek, Ramazan ayının önemi üzerinde durdu.
Ramazan ayının kardeşlik, sevgi ve dayanışmaya zemin hazırladığını anlatan Muavin Konsolos Ertan ise, FNV'nin düzenlediği iftara katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirirken, katılımcıların yaklaşmakta olan Ramazan Bayramlarını kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!