Hollanda'da liste dışı kalan Türk vekil adaylarına onursal üyelik

Güncelleme Tarihi:

Hollandada liste dışı kalan Türk vekil adaylarına onursal üyelik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2006 12:30

Türk Parlamenterler Birliği, Hollanda'da sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yazılı beyanda bulunmayı reddeden ve bu yüzden liste dışı bırakılan Erdinç Saçan, Ayhan Tonca ve Osman Elmacı'ya onursal üyelik ünvanı verecek.

TPB Genel Başkanı Hasan Korkmazcan, Hollanda'da 22 Kasım günü yapılacak milletvekili genel seçimi adayları belirlenirken utaç verici gelişmeler yaşandığına işaret ederek, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yazılı beyanda bulunmayı reddeden Türk asıllı adaylardan Erdinç Saçan, Ayhan Tonca ve Osman Elmacı'nın liste dışı bırakıldığını kaydetti. Üç Türk asıllı milletvekili adayının listelerden çıkarılmasını yüz kızartıcı bir demokrasi ayıbı olarak değerlendiren Korkmazcan, bu tutumlarıyla Hollanda'daki İşçi Partisi ve Hıristiyan Demokrat Parti'nin uluslararası Ermeni terörüne de açıktan destek verdiklerini söyledi. Sözde Ermeni soykırımını siyasi sermaye yapan Hollanda partilerinin gerçek yüzünün son kararlarıyla bir kez daha görüldüğünü dile getiren Korkmazcan, "Onlar, karanlık koridorların pazarlıkçısı birer yeni ırkçı kurumdur. Yaptıkları ise siyasi soykırımdan başka bir şey değildir" dedi.

Korkmazcan, TPB Başkanlık Divanı olarak Erdinç Saçan, Ayhan Tonca ve Osman Elmacı'ya onursal üyelik ünvanı verme kararı aldıklarını bildirdi.

TPB daha önce de Dr. Sadık Ahmet, Ahmet Doğan ve Rauf Denktaş'a da onursal üyelik vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!