Hollanda Sarayı'nda padişah marşı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Sarayında padişah marşı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 11, 2002 09:46

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun da içinde bulunduğu Hollanda Sarayı'nın, kullanıma açılması nedeniyle bir balo düzenlendi. Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Hollanda Sarayı'nda, birkaç yıl önce geçirdiği yangından sonra başlanan restorasyonun tamamlanması nedeniyle düzenlenen baloda, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Bjoerd Hendrik Gosses ve Başkonsolos Jan Giesed evsahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Baloya, aralarında ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Frank Urbancic, Vatikan'ın İstanbul Temsilcisi Georges Marovitch ile çok sayıda ülkenin diplomatik temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık davetli topluluğu katıldı.  

Basına kapalı yapılan balonun başlangıcında, konukların girişini görüntüleyen basın mensuplarına kısa açıklama yapan Büyükelçi Gosses, balonun 1859 yılında yapılan Hollanda Sarayı'nın restore edildikten sonra yeniden hizmete girmesi nedeniyle düzenlendiğini belirterek, "Ancak bu resmi bir açılış değil. Resmi açılış, Veliaht Prens Willem Alexander ve eşi Prens Maxima Türkiye'ye geldiğinde yapılacak" dedi.

 Gosses, Hollanda Sarayı'nın Osmanlı döneminde inşa edilmesinden dolayı baloya o dönemin folklorik özelliklerini yansıtmak istediklerini sözlerine ekledi.  
   Â
OSMANLI DÖNEMİ CANLANDIRILDI

Baloda konuklar, Anadolu Folk Grubu'nca çalınan mehter marşlarıyla karşılandı. "Altın Kızlar" grubu tarafından fasıl müziği yapılan baloda, daha sonra ENBE Orkestrası tarafından, 1850'li yıllarda Padişah Abdülmecid için bestelenen Mecidiye Marşı çalındı. Orkestra, "Valsa Davet" ve "Mavi Tuna"nın da bulunduğu bir çok eseri seslendirdi.

Haberin Devamı

Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander'ın Ä°stanbul''a yapacağı ziyaretin, Alanya'da Hollandalı üç turist kadını kaçırmak ve birini öldürmekten mahkum Hakan Karayavuz'un Åžartlı Salıverme ve Erteleme Yasası'ndan yararlanarak serbest bırakılmasına tepki olarak ertelendiÄŸi açıklanmıştı.Â
(Fotoğraf CNN Türk'ten alınmıştır)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!