Hollanda ile diplomatik krizde Akit yazarından hükümete ilginç uyarı: Kemal Bey'in gazına gelmeyin

Güncelleme Tarihi:

Hollanda ile diplomatik krizde Akit yazarından hükümete ilginç uyarı: Kemal Beyin gazına gelmeyin
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 11:55

Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizle ilgili olarak "Evet, Hollanda hatalıdır, bir bakana saygısızlık yapılmıştır. Gurbetçilerimiz şiddete maruz kalmıştır. Ancak sağduyulu hareket etmek gerekir. Kemal Bey’in gazına gelmemek gerekir. Hem gurbetçilerin selameti hem de ülkemizin selameti açısından bu elzemdir" diye yazdı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kriz sonrası hükümete yaptığı çağrıda destek vermiş ve "Hollanda ile ilişkilerimizi askıya alalım", "Yaptırım uygulayalım" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Akit Gazetesi yazarı Sinan Burhan, "Kılıçdaroğlu’nun aklıevvel projesi ve Hollanda" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısında özetle şu ifadelere yer verdi:
''CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hollanda’nın Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’yı Başkonsolosluğumuza sokmaması nedeniyle Hollanda’yla ilişkilerimizi askıya alalım önerisi getirdi. Bu öneri kesmemiş olacak ki “İncirlik’teki Almanya askerlerini de çıkartalım” dedi. Dışardan bakınca ne milli bir duruş diyebilirsiniz. Oysa bu önerinin akılla, izanla, sağduyu ile uzaktan yakından alakası bile yok. Bu öneri Türkiye’yi yalnızlaştırma projesidir.

Haberin Devamı

Bu konuya farklı bir noktadan yaklaşmak gerektiği kanaatini de taşıyorum. Realist olmak gerektiğini düşünüyorum. Tepkimizi koyduk. Eleştirimizi yaptık. Ancak hayat durmuyor. Hollanda neden bu kötü kararı aldı. Bundan sonra ülke olarak ne yapmamız gerekir bu konuya odaklanmamız lazım.

Burada biz ülke olarak dikkatli olmak zorundayız. Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin bozulması ekonomik olarak ciddi yara almamıza neden olur. Ayrıca gurbetçi vatandaşlarımız huzurlarını kaybedebilirler. Şu an için olayların başındayız. Yarın Avrupa ülkelerinde ırkçılık arttıkça, faşist partiler iktidar geldikçe gurbetçi vatandaşlarımıza dünyayı zindan ederler. O nedenle ben hükümetimize sağduyu tavsiye ediyorum. Dün Başbakanımız Binali Yıldırım Bey aman sağduyulu olalım diyor. Hem hükümetimizin hem gurbetçilerin sağduyulu olmasına ihtiyacımız var.

Ülke olarak en büyük ihracatı Avrupa Birliği ülkeleriyle yapıyoruz. İhracatımızın yarısı bu ülkelerle. Hollanda Türkiye’ye en çok yatırım yapan beş ülkeden birisidir. Bu gerçekleri de görmemiz lazım.

Evet, Hollanda hatalıdır, bir bakana saygısızlık yapılmıştır. Gurbetçilerimiz şiddete maruz kalmıştır. Ancak sağduyulu hareket etmek gerekir. Kemal Bey’in gazına gelmemek gerekir. Hem gurbetçilerin selameti hem de ülkemizin selameti açısından bu elzemdir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!