Hoca'nın gözü korktu

Güncelleme Tarihi:

Hocanın gözü korktu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'yle ilgili skandal belge ve bilgiler, RP Lideri Erbakan'ın da gözünü korkuttu. Libya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere yabancı ülke ve örgütlerden maddi yardım gördüklerine ilişkin belgeler karşısında telaşlanan Erbakan, ‘Bunlar bizi kapatacaklar' diyerek, bu konudaki endişesini dile getirdi.

Libya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere yabancı ülke ve örgütlerden maddi yardım gördüklerine ilişkin skandal belge ve bilgilerin ortaya çıkması, RP lideri Necmettin Erbakan'ın gözünü korkuttu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ardından, Silahlı Kuvvetler içinde irtica faaliyetlerini izlemek üzere oluşturulan Batı Çalışma Grubu'nun da saptadığı bilgi ve belgeleri, RP'yle ilgili kapatma davasını yürüten Anayasa Mahkemesi'ne göndermesi, Erbakan ve RP'lileri telaşlandırdı.

LİDERLİĞE NOKTA

RP kaynakları Anayasa Mahkemesi'nin partiyle ilgili kapatma kararı vermesi halinde, Erbakan'ın 5 yıl süreyle siyasi yasaklı hale geleceğini hatırlatarak, ‘‘Bu dava Erbakan için hayati önem taşıyor. Kapatma kararı çıkarsa, bu, belki de, bugün 72 yaşında olan Erbakan Hoca'nın siyasi yaşamına nokta koymasına neden olacak'' dediler.

Bu önemli gelişmeler üzerine eşi ve çocuklarını Altınoluk'taki yazlığına götürüp Balgat'taki evine kapanan Erbakan, yakın kurmaylarıyla yaptığı durum değerlendirmesinde, ilk kez ciddi bir şekilde, partisinin kapatılabileceği endişesini dile getirdi. Erbakan'ın yakın kurmaylarına bu konuda şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi: ‘‘Belge bilgi diye ortaya koydukları şeylerin gerçekle bir ilgisi yok. Bunların hepsi fasa fiso. Bunlardan hiçbir şey bulup çıkaramazlar. Ama, bütün bunların gösterdiği bir başka şey var, bunlar bizi kapatacaklar.''

Yakın kurmaylarını, bütün bu belge ve bilgileri çürütmeye yönelik çalışma yapmakla görevlendiren Erbakan, Anayasa Mahkemesi'ne en geç 5 Ağustos'ta sunmaları gereken savunmaları için de hukukçu kökenli milletvekilleri ile partili avukatlardan oluşan iki çalışma grubu oluşturdu. Bu arada da Anayasa Mahkemesi'nden, yazılı savunma vermek için ikinci kez, 6 Ağustos'tan itibaren 3 ay geçerli olmak üzere ek süre talebinde bulunuldu. Erbakan'ın, bu çalışmaların karargahı haline getirdiği Balgat'taki evinde, Ankara'da ve İstanbul'da oluşturulan bu çalışma gruplarından her gün düzenli rapor aldığı bildirildi.

Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası, yabancı bir ülke ya da örgütten maddi yardım alınmasını, siyasi partiler için kapatma nedeni sayıyor.

Evine kapandı

Erbakan'ın, kapandığı evinde bir yandan da, asker kökenli milletvekilleri ve RP'nin emekli asker üyeleri aracılığıyla Batı Çalışma Grubu'yla ilgili ayrıntılı bilgi topladığı bildirildi. Erbakan'ın, yakın kurmaylarına, ‘‘Gerekirse bu bilgileri de Anayasa Mahkemesi'ndeki savunmamızda kullanabiliriz'' dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!