Hocalı’ya ağlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Hocalı’ya ağlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2007 00:00

İstanbullu hayranlarına muhteşem bir konser veren cazın prensesi Aziza Mustafazade, bir kompozisyonunu, Ermeniler tarafından Karabağ'da katledilen Hocalı Şehitleri'ne adadı. "Bugünlerde Azerbaycanımız Hocalı için ağlıyor" diyen dünyaca ünlü sanatçı, Türkçe bir albüm yapmak istediğini de söyledi.

DÜNYACA ünlü caz piyanisti ve solisti Aziza Mustafazade, İstanbul konserinde, Karabağ'da Ermeniler tarafından katledilen Hocalı şehitleri için çaldı. Önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda İstanbullu hayranlarına muhteşem bir konser veren Aziza Mustafazade, "26 Şubat 1992'de Hocalı katliamı oldu. Bu günlerde bütün Azerbaycanımız Hocalı için ağlıyor" dedi. Gürcü bir anne ile Azerbaycan'ın büyüz caz ustası Vakıf Mustafazade'nin kızı olan ve Almanya'da yaşayan Aziza Mustafazade, "Hocalı katliamı bizim tarihimizin en karanlık sayfasıdır. Bütün dünyayı bürüyen şer emeller, sadece Azerbaycan'ın değil, tüm insanların üzerine büyük bir güçle yürüyor. Ama ben bir realistim ve her karanlık gecenin sabahına parlak bir güneşin doğacağından eminim. Şimdi ifa edeceğim kompozisyonu, Hocalı'da şehit edilen insanların hatırasına adıyorum" dedikten sonra, Hocalı Şehitleri'ne adadığı kompozisyonunu seslendirdi.

ZEKİ MÜREN HAYRANI

"Dance of Fire", "Seventh Truth", "Jazziza" başta olmak üzere 9 albüme imza atan ve "Shamans" albümü ile Türkiye'de de büyük yankı uyandıran Mustafazade, Zeki Müren ve Aşık Veysel'in şarkılarından Bach yorumlarına kadar zengin bir repertuvar sunarak, davetlilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Zeki Müren'e hayranlığını konserinde de dile getiren sanatçı, Türkçe albüm yapmak istediğini de sözlerine ekledi. Ünlü şarkıcı Sertab Erener de, ağbeyi ünlü reklamcı Serdar Erener ile birlikte konseri izleyenler arasındaydı.
/images/100/0x0/55ea704ff018fbb8f87ff8e4


613 kurban için

ABD’deki Türkler, Ermenistan’ın Karabağ’daki Hocalı köyünde 25-26 Şubat 1992’de yaptıkları katliamı başkent Washington’da protesto etti ve Ermenistan Büyükelçiliği'ne yürüdü. Hocalı katliamında 106'sı çocuk, 613 sivil öldürülmüştü.

Tanıyın ve duyurun

AZERBAYCANLI
Talebe ve Mezunlar Birliği ve Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği, dün Ermenilerin Azerbaycan Türklerine karşı yapmış oldukları Hocalı Katliamı'nın 15. yıldönümü nedeniyle miting düzenledi. Mitinge Kamu-Sen, Türk Metal Sendikası, Ankara Ülkü Ocakları, BBP'li Namık Kemal Zeybek ve Hasan Celal Güzel'in de aralarında yer aldığı kalabalık bir grup katıldı. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, "Türkiye'nin siyasi idaresine sesleniyorum. Siz de TBMM olarak Hocalı katliamını tanıyın. Bunu uluslararası kamuoyuna duyurun" diye seslendi. Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Abdullah Buksur, "Hocalı Soykırımı sorumlularının uluslararası mahkemelerce yargılanarak cezalandırılması için BM başta olmak üzere tüm kuruluşları ve yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi. Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel ise Türkiye'nin Hocalı katliamına seyirci kaldığını savundu. Güzel, "O dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel bu olayı soğuk bir şekilde seyretti" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!