Hocaali katliamı Berlin'de protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Hocaali katliamı Berlinde protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2007 15:39

Hocaali katliamının 15. yıl dönümü nedeniyle Almanya'nın başkenti Berlin'de Federal Meclis (Bundestag) önünde, protesto gösterisi düzenlendi.

Haberin Devamı

Almanya Azerbaycan Federasyonu tarafından düzenlenen gösteriye, Azeri derneklerinin yanı sıra Berlin Atatürkçü Düşünce Derneği ve Berlin Türk Cemaati de (TGB) destek verdi. Almanya Azerbaycan Federasyonu Başkanı Nusret Delbasteh, dünyanın Hocaali katliamını soykırım olarak kabul etmesi, katliamı yapanların uluslararası mahkemelerde yargılanması ve Karabağ'dan sürülen Azerilerin ana vatanlarına dönmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Hocaali katliamının insanlık dışı bir olay olduğunu ifade eden Delbasteh, 25 ve 26 şubat 1992'de Ermeni birliklerinin yaptığı katliamda masum insanların öldürüldüğünü kaydetti. Delbasteh, BM, Avrupa Parlamentosu, Alman Federal Meclis Başkanlığı, AB Komisyonu Başkanlığı, TBMM, Alman Federal Meclis Kafkasya Komisyon Grubu ve Ermenistan Büyükelçiliğine de katliamı anlatan birer mektup göndereceklerini sözlerine ekledi.
Katliamı gözler önüne seren fotoğrafların taşındığı gösteride, katledilen yaklaşık 600 kişi için saygı duruşunda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!