Hoca, Yılmaz'ı dinleyip derin bir ‘ah’ çekti

Güncelleme Tarihi:

Hoca, Yılmazı dinleyip derin bir ‘ah’ çekti
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın koalisyon ortakları DSP ve DTP'nin bile tepkisini çeken çıkışına, Fazilet Partisi milletvekilleri destek verdi.

Eski RP Lideri Necmettin Erbakan, Yılmaz'ın son grup toplantısındaki konuşmasını, aynı gün Balgat'taki evinde öğrendi. Erbakan'ın ilk tepkisi, başını sağa sola sallayıp uzun uzun ‘‘Ah’’ çekmek oldu.

Yılmaz'ın çıkışını ‘‘Demokrasi mücadelesi’’ diye niteleyen FP, Başbakan'a bu konuda sonuna kadar destek verme kararı aldı. FP, Yılmaz'a desteğini, Oğuzhan Asiltürk'ü önceki gün ANAP Grup Başkanvekili Ülkü Güney'e gönderip, ‘‘Sizin için ne yapabiliriz?’’ mesajını vererek gösterdi.

ERBAKAN MUTLU

Yılmaz'ın siyasi gündemi sarsan çıkışı, Erbakan'ı çok mutlu etti. Erbakan kurmaylarına Refahyol dönemindeki 28 Şubat tarihli MGK toplantısını hatırlatarak, ‘‘Zamanında Mesut Bey ve diğer liderler bizi destekleseydi, ne demokrasi zedelenirdi, ne de bu ara rejim tartışmaları ortaya atılırdı’’ dedi. Yılmaz'ın çıkışını haklı bulduğunu belirten Erbakan şöyle konuştu:

‘‘Ne olursa olsun, mesele demokrasinin güç bulmasıysa, kuvvetler ayrımı ilkesinin varlığını hissettirilmesi gerekiyor. O zaman da herkes Mesut Bey'e destek vermelidir. Madem ki amaç siyasi partiler vasıtasıyla demokrasiye hizmet etmek, o zaman hukuk devleti ilkelerinin herkes tarafından özümsenmesi ve benimsenmesi gerekir.’’

FP'DE BAYRAM

Yılmaz'ın çıkışı FP Grubu'nda bayram havası estirdi. FP'nin önceki gün örgüt sorunlarını görüşmek üzere toplanan Meclis Grubu'nda da ağırlıklı olarak Yılmaz'ın sözleri gündeme geldi. FP'liler, demokrasiyi savunan herkesin Yılmaz'a destek vermesi gerektiğini söylediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!