Hoca-Tayyip savaşı

Güncelleme Tarihi:

Hoca-Tayyip savaşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Birinin pankartı birinin kaseti

FP'nin yarınki kongresi gelenekçileri destekleyen Erbakan ile yenilikçilerin yanında yer alan Recep Tayyip Erdoğan'ın güç gösterisine de sahne olacak. Kongrede Erbakan'ın pankartı dolaştırılırken, Erdoğan'ın şiir kaseti dağıtılacak.

FP tarihinde ilk kez iki adayın yarışacağı büyük kongre, yasaklı iki ismin, Necmettin Erbakan ile Tayyip Erdoğan'ın savaşına sahne olacak.

Erbakan gelenekçilere, Erdoğan da yenilikçilere desteğini göstermek için kongreye mesaj gönderecekler. Erbakan, ‘birlik, beraberlik ve itaat’ mesajı verip, geleneğin bozulmamasını isterken, Erdoğan, ‘taban demokrasisi ve parti içi demokrasi’ mesajı vererek, ‘değişim’ ve ‘yenilenme’ isteklerini gündeme getirecek.

Recai Kutan'ın önderliğindeki gelenekçiler, kongre salonunda Erbakan'ın posterleri eşliğinde, Erbakan'ı işaret eden ‘‘Ne diyorsa o’’ yazılı bir pankartı dolaştırıp, özellikle kararsız delegeleri son bir kez uyarma yoluna gidecek. Gelenekçiler, bu pankartı ilk kez, çift listenin yarıştığı İstanbul Kongresi'nde açmışlar ve kazanmışlardı.

KARARSIZLAR İÇİN Abdullah Gül'ün önderliğinde yenilikçiler de, salonun girişinde posterlerini sergileyecekleri Erdoğan'ın kendi sesinden okuduğu şiir kasetlerini dağıtarak, yine kararsız delegeleri etkilemeye çalışacaklar. Erdoğan'ın poster ve şiir kasetleri İstanbul Kongresi'nde de dağıtılmış, ancak sonucunu değiştirmede yeterli olmamıştı.

POSTER KRİZİ Yarın, ASKİ Spor Salonu'nda yapılacak kongrede kıyasıya iktidar mücadelesi verecek gelenekçi ve yenilikçi kanatlar arasındaki ilk ciddi kriz, salona asılacak posterler konusunda çıktı. Gelenekçiler salona, Kutan'ın dev bir posterini asmaya hazırlanırken, yenilikçiler de Kutan'ın posterinin yanına aynı büyüklükte bir de Gül posteri asılmasını istediler. FP yönetimi bu talebi kabul etmeyince, tartışma büyüdü. Taraflar arasında bu konudaki görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

DİVAN KAPIŞMASI

İki kanat arasında kongredeki ilk kapışma ise Divan Başkanlığı konusunda yaşanıyor. Gelenekçiler, İstanbul Kongresi'nde de Divan Başkanı yaptıkları ve yenilikçi kanadın şimşeklerini üzerine çeken TBMM Başkanvekili Yasin Hatipoğlu'nu önerirken, yenilikçiler ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FP'nin Cumhurbaşkanı adayı Nevzat Yalçıntaş, Çorum Belediye Başkanı Arif Ersoy, Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, GİK üyesi Mehmet Altınsoy ve TBMm Başkanvekili Vecdi Gönül'ün de aralarında bulunduğu 10 alternatif isim önerisinde bulundu. Gül, bu öneriyi dünkü görüşmesinde Kutan'a iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!