Hoca bardağı tasırdı

Güncelleme Tarihi:

Hoca bardağı tasırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2008 00:00

Yaşar Okuyan, partilerini birleştirdiği Prof. Yaşar Nuri Öztürk’le yollarını ayırdı. HYP’den istifa eden Okuyan, Prof. Öztürk’ün danışmanı Şahane Müftüoğlu’yla aşk yaşadığı iddiaları için, "İstifamda bardağı taşıran son damla olarak düşünülebilir" dedi.

HÜR PARTİ’yi bir süre önce Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün Genel Başkanı olduğu Halkın Yükselişi Partisi’yle birleştiren Yaşar Okuyan, yollarını ayırdı. Okuyan, Yaşar Nuri Öztürk’ün danışmanı Şahane Müftüoğlu ile birlikte olduğu iddialarının "bardağı taşıran son damla" olduğunu söyledi. İstifa dilekçesini HYP Genel Merkezi’ne gönderdiğini açıklayan Okuyan, kendisiyle birlikte HYP Merkez Yürütme Kurulu asil ve yedek üyelerinin yarısından fazlasının da önümüzdeki günlerde istifalarını sunacaklarını iddia etti. İstifa dilekçesine "Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum" yazan Okuyan, Öztürk ile ilgili kamuoyuna yansıyan eski danışmanıyla aşk yaşıyor iddialarını "hoş değil" diye değerlendirdi. Okuyan, "Ben, iddiaların doğru olmadığını düşünmek istiyorum. Ama, bir yorum getirmem siyaseten bana uygun düşmez. Bardağı taşıran son damla olarak düşünülebilir istifamda" dedi. Okuyan, yeni bir parti ve yeni bir oluşum için çalışmalarını sürdüreceğini de söyledi.

Cep mesajları HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk’ün gazetelere yansıyan aşk öyküsü, eşi Canan Öztürk’ün "Kocamın eski danışmanı Şahane Müftüoğlu bana ağza alınmayacak küfürler içeren SMS’ler attı" diyerek savcılığa başvurmaya hazırlandığını Akşam Gazetesi’ne açıklamasıyla başladı. İddiaya göre Şahane Müftüoğlu, Canan Öztürk’e, "Eşinle beraberim. Sana çok gülüyor" diye mesaj çekti. Hatta Şahane Müftüoğlu tarafından Öztürk’e gönderilen mesajların benzerleri HYP’li yöneticilerin cep telefonlarına da ulaştı. Aşk iddialarını kesin bir dille yalanlayan Yaşar Nuri Öztürk, Müftüoğlu’na sahip çıktı, eşinin kullanıldığını iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!