Hızlı namaz kıldıranlara ceza

Güncelleme Tarihi:

Hızlı namaz kıldıranlara ceza
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 16:10

Van Müftüsü Osman Artan, ramazan ayında cemaate hızlı teravih namazı kıldıran imamlara ceza verileceğini söyledi. Müftü Artan, İl Müftülüğünde, ramazan ayı öncesi yapılacak hazırlıklarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Ramazan öncesi camilerin tüm ses ve ışık düzenlerinin yeniden kontrol edilerek, gerekli temizliğin yapılacağını ifade eden Artan, şöyle konuştu:

“Ramazanda teravih namazı kıldıran imamların hızlı kıldırdığı yönünde bazı kişilerden şikayetler geliyor. Biz de, ramazan ayı içerisinde namazı hızlı kıldıran imamları tespit ederek uyarı cezası vereceğiz. Cemaatte birkaç kişi hızlı namaz kılmak istiyor diye hızlı kıldırılmamalı. Bizler bu kurala uymayan imamları önce uyaracağız, devam ettiği tespit edilirse görev yaptığı yeri değiştireceğiz”

Van'da ramazan ayı içerisinde yatsı namazının 15 dakika geç kılınacağını vurgulayan Artan, “Vatandaşlarımız iftarını açtıktan sonra rahatça teravih namazlarını kılmaları için böyle bir uygulama başlattık. Ramazan ayı içerisinde fitre fiyatları da belli oldu. Ramazanda verilecek olan fitre 4 YTL 50 YKR olarak tespit edildi. Ramazan ayı öncesi fitrelerin tespit edilmesinin nedeni oruç tutamayan insanlar var. Bu vatandaşlarımızın ramazan ayı içerisinde fitrelerini verebilmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.

Artan, Van'daki din görevlilerinin maaşlarından toplanacak olan paralarla 10 çocuğun eğitim masraflarının karşılanacağını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!