Hizbullahçı 23 militan yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Hizbullahçı 23 militan yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yasadışı Hizbullah Örgütü'nün 'Davet' Grubu'na üye toplam 23 kişi, çok sayıda örgütsel doküman ve özel yapılmış sopa, bıçak, falçata ve örgüt bayrağı ile yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri istihbaratı dogrultusunda örgüte yönelik operasyona başladı. Operasyon sonucunda 23 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde örgütün sözde 25 bayrağı, üzerine Arapça yazılı bez pankartlar, kavgalarda kullanılan özel yapım sopalar, 4 adet bıçak, 2 falçata, İranlı dini liderler ve aynı görüşe mensup, değişik ülke dini liderleriyle çekilmiş fotoğraflar, örgütün dini devrim aşamasını gösterir el yazması kitap, göz yaşartıcı spreyler, İran gezilerinde verilen geçiçi kimlik kartları ve örgüte gelir toplamak amaçıyla oluşturulan ekipleri gösteren listeler ele geçirildi.

DEVLET KURMA HAZIRLIĞI

Sanıkların İran'ın Kum kentine siyasi ve askeri eğitim amacıyla eleman gönderdikleri, bu ülkeden dönenlerin dini, siyasi lider, camiiler, kültür organizasyon, okul, dış ilişkiler ve mali işler sorumlusu olarak örgütlendikleri saptandı. Ele geçen dokümanlardan İslami devrim aşamalarının davet, kadrolaşma, kitleleşme ve devletleşme aşamalarından oluştugu anlaşıldı.

Sanıkların Malatya'da 1'i komiser 2 polisi yaraladıkları da saptandı. Örgüt mensupları basın mensuplarına tanıtılırken isimleri açıklanmadı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!