Hizbullah lideri İran’da

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah lideri İran’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘PKK ve Hizbullah hami’liği belgelerle kanıtlanan İran, teröre desteğini sürdürüyor. Vahşet görüntüleriyle uzun süre Türkiye gündeminden düşmeyen Hizbullah'ın lideri Zeki Savaş'ın İran'da korunduğu ve eğitildiği belirlendi.

İRTİCACI terör örgütü Hizbullah'ın Menzil kolu askeri kanat sorumlusu Zeki Savaş, İran'da ortaya çıktı. Savaş, örgütü buradan yönlendirmeye çalışıyor.

Zeki Savaş'ın, İran'ın Kum ve Tahran Kenti'nde faaliyet gösterdiği istihbarat birimlerince belirlendi. Zeki Savaş'ın, dini ve askeri eğitimini Kum Kenti'ndeki Medrese'de sürdürdüğü, bu eğitime Menzil grubunun İran'da bulunan 17 elemanının katıldığı da tespit edildi. Zeki Savaş'ın, Türkiye'deki terör elemanlarına telefonla talimat verdiği, gerekli gördüğü takdirde Türkiye'deki bazı elemanları Avrupa üzerinden İran'a getirttiği de edinilen bilgiler arasında. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde okuyan İranlı öğrencilerden bazılarının da Menzil grubu ile ilişkili oldukları, bu kişilerin haberleşmede rol aldıkları da öğrenildi. Savaş'ın kendisi gibi İran'da bulunan Hizbullah ilim grubu mensuplarıyla da toplantılar düzenlediği, ancak iki grubun ‘‘TC’’ olarak niteledikleri Türkiye'ye karşı ortak harekette anlaşamadıkları, İran'lı yöneticilerin de bu konudaki çabalarının sonuçsuz kaldığı ileri sürüldü. İran İstihbarat Örgütü SAVAMA'nın da Hizbullah'ın Türkiye'de uğradığı başarısızlığı irdeleyen bir rapor hazırladığı, bu raporda en önemli gerekçe olarak ‘‘Hüseyin Velioğlu'nun kendisine aşırı güvenmesi nedeniyle tedbirsiz davranmasının ve böylece Türk emniyetinin en kuvvetli olduğu İstanbul'a yerleşmesi’’nin gösterildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!