Hizbullah evinde PKK mühürleri

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah evinde PKK mühürleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

POLİSİN art arda gerçekleştirdiği operasyonlarla Hizbullah'ın Adana askeri kanatı çökertilirken, aralarında örgütün askeri ve siyasi kanat sorumluları Hasan Tilki, Zülküf Yüce ve Mustafa Yıldırım'ın da bulunduğu 8 militan daha yakalandı. Örgüt evinde ele geçirilen malzemeler arasında, PKK'ya ait mühürler ve işkence aletleri dikkati çekti.

Askeri kanat sorumlularının Diyarbakır'da 5 kişiyi satırla öldürdükleri, Adana'dan kaçırılan 7 kişiden 5'nin öldürülmesi eylemine de katıldıkları belirlendi.

Üst düzey sorumlularından Hüseyin Atasoy'un Mahfessığmaz Mahallesi 9 sokak 16 numaradaki hücre evinde ele geçirilen dokümanlar arasında, polis veya PKK'lılarla girdikleri çatışmalarda ölen örgüt üyelerinin adlarının verildiği hayali okullara ait öğrenci karneleri bulundu. Örgüt evinde bulunan diğer malzemeler şunlar:

‘‘Çok sayıda tırnak çekme ve diğer işkencelerde kullanılan aletler, öldürülen kişileri gömmeden önce koydukları naylon torbalar, kaçırılan kişilerin gözlerini bağlamakta kullanılan göz bantları, Hüseyin Velioğlu’nun fotoğrafları, ameliyatta kullanılan tıbbi malzemeler, PKK örgütüne ait mühür, video ve ses kasetleri, fotoğraf negatifleri, bomba malzemeleri ile karikatürler.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!