‘Hız yaparız sana ne?’ kurşunu

Güncelleme Tarihi:

‘Hız yaparız sana ne’ kurşunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 12:09

BURSA’da aşırı hız yapan otomobilde sürücünün yanında oturan Serkan Çelik (23), kendilerini hız yapmamaları konusunda uyaran 63 yaşındaki Mümin Mekanlı’yı tabanca ile bacağından yaraladı. Olay sonrası aynı otomobil ile kaçan Çelik ile sürücü arkadaşı polis tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, hastaneye kaldırılan Mekanlı’nın, hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Merkez Yıldırım İlçesi Vatan Mahallesi’nde dün akşam kardeşi Enver Mekanlı (58) ile Kuba Camii’ne giden Mümin Mekanlı, cami çıkışı 200 metre uzaklıktaki evine yürürken, yanlarından hızla geçen 16 BJJ 75 plakalı otomobilin sürücü Kazım Pek’i (22) el işareti yaparak yavaş gitmesi için uyardı. Bir anda otomobili durduran Pek ile yanında bulunan arkadaşı Serkan Çelik araçtan inerek, “Biz hız yaparız. Sana ne?” diye Mümin Mekanlı'ya çıkıştı. Bu sırada Çelik belinden çıkarttığı tabanca ile ateş ederek Mekanlı’yı sol bacağından yaraladı. Diz kapağı parçalanan Mekanlı, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ameliyata alınırken, doktorlar hayati tehlikesinin bulunduğunu açıkladı.

SÜRÜCÜ ASKER KAÇAĞI ÇIKTI

Olay sonrası otomobile binerek hızla kaçan Serkan Çelik ile araç sürücüsü Kazım Pek, sabaha karşı akrabalarının evinde oturup sohbet ederken, polis tarafından yakalandı. Yapılan araştırmada Serkan Çelik’in beş ayrı suçtan sabıka kaydı bulunduğu anlaşılırken, Kazım Pek’in ise asker kaçağı olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İfadesi alınan Serkan Çelik, ‘adam yaralamak’ suçundan adliye çıkartılırken, Kazım Pek'in ise Yıldırım Askerlik Şubesi’ne teslim edileceği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!