"Hititler"i Jeremy Irons anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Hititleri Jeremy Irons anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2003 15:56

Yönetmen Tolga Örnek'in, Anadolu'nun 40 farklı yerinin yanı sıra Mısır ve Suriye'de çektiği "Hititler" adlı belgesel, ABD'de nisan ayında gösterime girecek. Daha önce çektiği "Atatürk" ve "Tanrıların Tahtı Nemrut" adlı belgesellerle tanınan Örnek, bir dramatik belgesel olan "Hititler"de, 3 bin 500 yıllık bu uygarlığı anlatıyor. Dramatik bölümlerinde Hitit dilinde konuşulan belgeselin ABD gösteriminin anlatımını ünlü aktör Jeremy Irons üstleniyor.

Haberin Devamı

Nemrut'la ilgili araştırmalar yaparken Hitit uygarlığına ilişkin ilginç malzemeler olduğunu keşfeden Örnek ve ekibi, bu konuda kapsamlı bir belgesel hazırlamaya kaar vermiş. Belgesel Hititler'den günümüze kalan 48 yazılı tabletten elde edilen bilgiler üzerine kurulu.
 
Belgeselin çekimleri, Çorum, Yozgat, Konya, Kayseri, Aksaray, Ihlara'nın da yer aldığı Anadolu'nun 40 farklı yerinin yanı sıra Mısır ve Suriye'de gerçekleştirildi. ''Hititler''in canlandırma bölümlerinde de Haluk Bilginer, Sanem Çelik, Burak Sergen, Cüneyt Türel, Yeşim Alıç, Fikret Kuşkan ve Hüseyin Köroğlu gibi oyuncuların rol alıyor. Belgeselin en önemli özelliği dramatik bölümlerde bütün oyuncuların Hitit dilinde konuşması.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!