“Hisar Operasyonu” sanıklarına dava

Güncelleme Tarihi:

“Hisar Operasyonu”  sanıklarına dava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2005 17:48

İstanbul'da “Hisar” adı verilen operasyona ilişkin yürütülen soruşturma sonucu Ümit Saral'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında, 30 ile 150 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 45 sayfalık iddianamede, Ümit Saral ve adamlarının, Veliefendi Hipodromu'nda etkili olmak için yarış atı sahibi Halil Durmuş'un silahla yaralanması olayının da aralarında bulunduğu 11 eyleme yer verildi.

İddianamede, sanıkların bir kısmının yakalandığı 34 SN 766 plakalı otomobilin bagajında ele geçirilen çantanın içinde, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Sedat Şahin ve adamlarının fotoğraflarının bulunduğu belirtildi.
İddianamede, “Hisar” adı verilen operasyon kapsamında yapılan aramalarda, çelik yelek, Uzi olarak tabir edilen silah, ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda fişeğin ele geçirildiği bildirildi.

İddianamede, Ümit Saral'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 17 kişinin “suç işlemek için örgüt kurmak”, “bu örgüte üye olmak”, ”yağma”, “adam kaçırma”, “adam yaralama” ve “tehdit” suçlarından dolayı 30 ile 150 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

Davanın görülmesine, önümüzdeki günlerde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!