Hırsızlık şüphelileri güvenlik kamerasına yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlık şüphelileri güvenlik kamerasına yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2013 11:56

Konya'da bir cami ve evden gerçekleştirilen 2 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkılarak belirlendi.

Haberin Devamı

Kent merkezindeki Hacıveyiszade Camisi'nde bir öğretmene ait içinde dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi bulunan çantanın çalındığı ihbarı alan polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

Caminin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, elindeki çantayla camiden uzaklaşan kişinin poliste 50 suç kaydı bulunan Nuri K. (25) olduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Nuri K'yı yakaladı. Şüphelinin dizüstü bilgisayarı 250 liraya, fotoğraf makinesini de uyuşturucu karşılığında sattığı anlaşıldı.

Öte yandan Karatay ilçesi Doğuş Mahallesi'nde de bir evden yaklaşık 500 lira değerinde ev eşyası çaldığı belirlenen zanlılardan Derviş M. (19), güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkılarak kısa sürede yakalandı. Kaçan diğer şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında şüphelilerden biri, evin demir kapısına tırmanarak içeriyi kontrol ediyor. Daha sonra diğer kapıya yönelen şüpheliler, buradaki demir kapıdan atlayarak eve giriyor. Yaklaşık 10 dakika sonra şüpheliler, ellerindeki malzemelerle uzaklaşıyor. Nuri K. ve Derviş M'nin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!