Hırsızlara çağrı: "Lütfen tablolara zarar vermeyin"

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlara çağrı: Lütfen tablolara zarar vermeyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2004 15:36

Ünlü izlenimci ressam Edvard Munch'un "Çığlık" ve "Madonna" adlı tablolarını Norveç'in başkenti Oslo'daki Munch Müzesi'nden çalan hırsızlara, müze yetkilileri, tablolara zarar vermemeleri çağrısında bulundu. Özellikle "Çığlık"ın tuval değil de karton üzerine yapıldığını hatırlatan müze müdürü Gunnar Soerensen hırsızlara "Her ne yaparsanız yapın ama bu kırılgan tabloya zarar vermemeye çalışın" uyarısını yaptı.

Haberin Devamı

"Çığlık" ve "Madonna" adlı tabloların bütün insanlığa ait olduğunu söyleyen Soerensen "O yüzden bu tabloları çalanlara, onlara zarar vermemeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Soerensen, hırsızların şu anda panik halinde olması gerektiğini söyleyerek "Özellikle "Çığlık" çok ünlü bir tablo. Bu yüzden satılması çok zor" dedi.

Bu arada Norveç basını müzedeki güvenlik önlemlerinin yetersizliğini eleştirerek "Bu yüzden değerli sanat eserlerinin çalınmasının kolay hale geldiğini" öne sürüyor.

Oslo'daki Munch Müzesi'ne yüzlerinde maskeyle giren iki silahlı kişi, izlenimci ressam Munch'un "Çığlık" ve "Madonna" adlı tablolarını çalıp kaçmıştı. Hırsızların kaçarken kullandığı Audi marka siyah otomobil müzenin 5 kilometre uzağında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Oslo polisi hem tablo hırsızlarını hem de tabloları bulabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bir polis yetkilisi tablo hırsızlarının, müzenin güvenlik kameralarına yakalandığını söyleyerek "Aslında elimizde bir çok ipucu var. Bütün olasılıkları değerlendiriyoruz" dedi.

Sel baskını ve yangına karşı sigortalı olan "Çığlık" ve "Madonna" adlı tabloların hırsızlığa karşı sigortası yoktu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!