Hırsızlar çaldıklarıyla 7 market açmışlar

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlar çaldıklarıyla 7 market açmışlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 14:35

ESKİŞEHİR Emniyet Müdürlüğü'nün 5 ilde eş zamanlı olarak yaptığı ‘Tarantula' adlı operasyonda 68 hırsızlık olayına karışan 26 zanlı yakalandı. Zanlıların, çaldıkları ile 7 ayrı market açtıkları açıklandı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube ekiplerinin hırsızlık olayları ile ilgili 6 ay süren çalışmaları sonucunda önceki gün Eskişehir, İzmir, Denizli, Manisa ve Yozgat'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yuvalarının yakınından geçen diğer böcek ve örümcekleri avlayarak beslenen ve sadece geceleri yuvaları dışında görülen ‘Trantula’ isimli örümceğin adı verilen operasyonda hırsızlık olaylarının elebaşısı olduğu bildirilen Eskişehirli market sahibi 34 yaşındaki İsmet Yavuzkılıç da yakalandı. Yavuzkılıç'ın yanı sıra Özkan Coşu (24), Reşat Kaya (24), Serhat Tekcan (23), Muharrem Dalgınoğlu (43), Erhan Özbakış (27), Tolga Arslan (29), Zeynep Coşu (22), Murat Darcalı (27), Nurettin Çetin (29), Ahmet Gazi Melemen (30), Gökhan Dağlı (24), Ümit Cazoğlu (28), Uğur Cazoğlu (30), Abdul Halim Çelik (28), Necat Doğan (37), M.E. (15), M.A.T. (14), Faysal Balkan (26), Emin Çalpan (23), Cemalettin Tanrıkulu (34), Cebrail Torlak (23), Hakan Bozlak (37), Hüsemettin Ersoy (32), Şükrü Kocaman (34) ve Hasan Bahçecik (39) gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Zanlıların çeşitli tarihlerde Eskişehir, İzmir, Denizli, Manisa ve Yozgat'ta 68 hırsızlık olayına karıştıkları açıklandı. Bu kişilerin çaldığı 6 otomobil, 1 kamyonet, 4 televizyon, 12 bilgisayar kasası, 8 monitör, 2 dizüstü bilgisayar, 2 bilgisayar yazıcısı, 1 fotokopi makinası, 1 VCD player, 1 tost makinası, değişik markalarda kadın ve erkek 9 kol saati, 2 yazar kasa, 2 adet digital fotoğraf makinesi, 10 cep telefonu, 1 araç telefonu, 1 oto teybi, 2 altın küpe ve imitasyon takılar, 97 banka hesap cüzdanı, 33 banka çek defteri, 6 güneş gözlüğü, çok sayıda bilgisayar parçaları, CD, elektronik ev aletleri ve giyim eşyalarına el konuldu. Zanlılarda ayrıca 4 gram esrar, 5 sahte kimlik ile hırsızlık olaylarında kullandıkları İngiliz anahtarı, çekiç, aks demirinden yapılma özel ağızlı murç, satır, el feneri ve eldivenele geçirildi.

Emniyet yetkilileri çalıntı malların bir bölümünün hırsızlık olayının elebaşısı İsmet Yavuzkılıç'a ait Atatürk Caddesi’ndeki markette ele geçirildiğini, bu kişinin daha önce Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapmak suçundan bir süre tutuklu kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürü Savaş Yücel İsmet Yavuzkılıç’ın Eskişehir’de de çevresinde PKK sempatizanı olarak tanındığını belirtirken şöyle konuştu:

“Zanlıların Eskişehir’deki yerel Anadolu Gazetesi'nin dahil, 5 ilde 68 hırsızlık olayına karıştıklarını belirledik. 6 aylık süren çalışma sonucu bu çeteyi çökettik. Bunlar hırsızlık malları ile marketler zinciri açmışlar. 7 marketleri var. Hırsızlıktan elde ettikleri gelir yaklaşık 500 bin YTL. Çalıntı malları pazarlayanlar arasında devlet memuru olanlar da var. Bunların gelirleri PKK'ya aktarıyorlar diye resmi ağızdan birşey söyleyemeyiz, bunun ispatı lazım. Örgüt lideri olan market sahibi daha önceden PKK’ya yardım ve yataklıktan cezaevine girip çıkmış. Çevresinde de PKK sempatizanı olarak tanınıyor.”

Haberin Devamı

Yetkililer yakalanan 26 zanlıdan bir bölümünün sahte kimlik kullandığını, 68 hırsızlık olayına karışan 7 zanlının yakalanmasına çalışıldığını, 5 zanlının halen başka suçlardan Bursa, Eskişehir ve İzmir’deki cezaevlerinde olduklarını bildirdi.

Zanlıların sorgulamaları ardından ‘Suç işlemek alacıyla örgüt kurmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, ev, işyerleri ve oto hırsızlığı yapmak, çalıntı malları almak ve satmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullamak, sahte kimlik düzenlemek ve kullanmak, örgütün çalışmalarına yardımda bulunmak” suçlarından adliyeye sevk edileceği bildirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!