Hıristiyan gençler İstanbul'da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Hıristiyan gençler İstanbulda buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

FENER Rum Patrikhanesi'nin İsa'nın doğumunun 2000'inci yılı nedeniyle düzenlediği etkinlikler çerçevesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek Hıristiyan gençler İstanbul'da toplanacak. 18-25 Haziran tarihleri arasında Hyatt Regency Oteli'nde düzenlenecek toplantının açılışını Fener Rum Patriği Bartholomeos da yapacak.

Patrikhane yetkilileri gençlik toplantısında çoğunluğu ortodoks gençlerin oluşturacağını, ancak çeşitli kiliselere mensup gençlerin de İstanbul'a davet edildiğini söylediler. Katolik ve Ermeni gençlerin de davet edildiği toplantıda, yaklaşık 400 genç biraraya gelecek. Patrikhane'nin diğer bir etkinliği ise 27 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Tüm Hıristiyan bilimadamlarına açık 'Teoloji Konferansı'na dünyanın birçok ülkesinden din adamlarının katılması bekleniyor. Toplantıda Hıristiyan kiliselerinin birleşmesi konusunun da ele alınabileceği bildirildi. Kutlamaların son etkinliği ise yine İstanbul'da 27 Kasım-1 Aralık tarihlerinde yapılacak. Bu toplantıda Ortodoks Kilisesi'ne bağlı rahipler İstanbul'da buluşacaklar.

Fener Rum Patriği Bartholomeos 6 Mayıs'ta Eğridir Gölü'ndeki adacıkta onarılan tarihi Rum kiliseninin açılış ayinini yönetecek. Bartholomeos, 7 Mayıs'ta da Avanos'taki yeraltı kiliselerinin önünde düzenlenecek açıkhava ayinini yönetecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!