‘Hipnozcu’ yarbaya, savcıya hakaretten de dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Hipnozcu’ yarbaya, savcıya hakaretten de dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 18:31

KAYSERİ’de haklarında soruşturma açılan 3 astsubayı hipnozla sorguladığı iddiasıyla hakkında açılan davada yangılanan Emekli Yarbay Gürol Doğan hakkında, hakemi hakaretten sonra bir dava da savcıya hakaretten açıldı.

Haberin Devamı

Hipnozcu Albay’ olarat tanıtılan Yarbay Gürol Doğan hakkında astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ’ın açtığı Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Gürol Doğan ve Adana Barosu avukatı Murat Savur ile davacı astsubaylar ve avukatları katıldı.
Emekli Yarbay Doğan'ın avukatı Murat Savur, müvekkiline yöneltilen suçun nitelemesiyle ilgili askeri savcı Ahmet Zeki Üçok’un davasının sonucunun beklenmesini, ayrıca Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda Ali Balta ile diğer davacılar arasında çelişki olduğunu öne sürdü e yeniden Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti bu telepleri reddetti.

SAVCI DA DAVA AÇTI

Sanık avukatı, davayı yeni aldığını ve yeterince hazırlanamadığını belirterek mahkemeden süre istedi. Emekli Yarbay Gürol Doğan’ın daha önce yazdığı dilekçede mahkeme başkanı Hakim Kemal Alver ve avukatlarının çekilmesi ve dava açılmasının ardından, Cumhuriyet Savcısına hakaretten de dava açılması istendi. Tutuklu sanık Gürol Doğan’ın 14 Ocak 2010’daki duruşmanın ardından yazdığı 25 sayfalık dilekçede ‘Cumhuriyet Savcısı akıl tutulmasıyla bu iddianameyi hazırlamıştır’ cümlesiyle Cumhuriyet savcısı Kenan Karabeyeser’e görevi nedeniyle hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmasına oy birliği ile karar verildi.

Haberin Devamı

Emekli Yarbay Gürol Doğan ise savunmasında, “Dilekçemdeki cumhuriyet savcısıyla ilgili cümleler ‘İlhan Cihaner’in basında yer alan açıklamalarından alıntıydı. Orada olumlu bakılıyorsa, burada da olumlu bakılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Kendisine 1983-85 yıllarında Nur cemaati üyesi ve hipnoz duayeni Mehmet Ayvacı’nın hipnozu öğreten, hipnozla ilgili röportajlar veren makaleler yazan biri olduğunu belirten Emekli Yarbay Doğan, şöyle dedi:
“Hipnozun dini cemaat ve tarikatlar tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Dolayısıyla Mehmet Ayvacı 2008’de vefat edene kadar Nur cemaatinden çok kişiye hipnozu öğretmiş olabileceği tahmin edilebilir. Malum cemaatin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni karalamak amacıyla ve Ali Balta’ın suçunu örtmek için Adli Tıp Kurumu’ndan bir yıl sonra böyle bir rapor almış olabilirler.”

Haberin Devamı

Beratini ve tahliyesini isteyen Emekli Yarbay Gürol Doğan'a, mahkeme Başkanı “Siz de mi nur cemaatindensiniz?” diye sordu. Emekli Yarbay Doğan bu soruya, “Hava Harp Okulu'ndayken beni de içlerine çekmeye çalıştılar. Ama, sonradan yine kendilere dışladı” yanıtını verdi. Sanık Emekli Yarbay Gürol Doğan’ın avukatı Murat Savur, şikayetçilerin ifadelerinde “Hipnoz tekniği ile sizi konuştururum. Doğruları söyleyin dediği yer alıyor. Ancak, hipnoz yaptığına dair bir iddiaları ya da açıklamaları yok. Müvekkilimin tahliyesine ve dosyayı incelemem için süre verilmesini istiyorum” dedi. Mehkeme heyeti bu isteği geri çevirerek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!