Hindistan'da tren istasyonunda izdiham: 36 ölü

Güncelleme Tarihi:

Hindistanda tren istasyonunda izdiham: 36 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 15:28

Hindistan'ın kuzeyinde dini bir festivalin düzenlendiği Allahabad kentinin tren istasyonunda çıkan izdihamda 36 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yetkililer, kitleler halindeki kalabalığın, akşam kentin tren istasyonuna akın ettiği sırada çıkan izdihamda ölenlerin 27'sinin kadın olduğunu belirtti.

Yetkililer, izdihamın neden çıktığı konusunda çelişkili açıklamalarda bulundu.

Reuters'a konuşan bir demiryolu yetkilisi, polisin istastondaki yolcuları kontrol altına almak için cop kullanmasının, kalabalığı paniğe sürüklediğini söyledi. Bir yerel hükümet yekilisi ise istasyondaki yaya köprüsünün bir bölümünün çökmesi sonucu izdiham yaşandığını ifade etti. Görgü tanıkları ve kurbanların yakınları da polisi suçladı.

Hindistan Demiryolu Bakanlığı olayın kesin nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı.

Yaklaşık iki ay süren Kumbh Mela (İbrik) Festivali sırasında Hindular; Ganj, Yamuna ve efsanevi Sarasvati nehirlerinin kesişme noktası olan Sangam'da yıkanıyor. Yetkililer, bölgede dün 30 milyon Hindu'nun yıkandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Kutlu yıkanma günlerine, yıldızların dizilişine göre karar veriliyor ve dindar Hindular, bugünlerden birinde kutsal nehirde yıkanmanın, onları günahlarından arındıracağına inanıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!