Hillary yatakta çok soğuk

Güncelleme Tarihi:

Hillary yatakta çok soğuk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Özel savcı Kenneth Starr'ın 456 sayfalık raporuyla tüm cinsel yaşamı gözler önüne serilen Başkan Clinton, tüm ihanetlerine rağmen sürekli kendisini destekleyen eşi Hillary'ye de büyük darbe vurdu. Rapordan bazı alıntılara yer veren Alman Bild Gazetesi'ne göre Clinton, özel sohbetleri sırasında Monica'ya ‘‘Eşim yatakta beş para etmiyor ve çok soğuk’’ dedi.

ABD Başkanı Bill Clinton ile Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky arasındaki seks skandalıyla ilgili olarak hazırlanan ve Kongre'ye sunulan rapor, dünya basınında büyük ilgi gördü. Alman Bild Gazatesi'nde yer alan bir yazıya göre Monica ile Clinton, Hillary'nin aşk oyunlarındaki beceriksizliğiyle alay edip gülüşmüşler. Oysa, ABD'nin First Lady'si, skandal patlak verdiği andan itibaren kocasına büyük destek vermişti. Dünya basınının geniş yer verdiği Savcı Starr'ın raporunun geniş özeti şöyle:

İLK KARŞILAŞMA

Monica Lewinsky, 1995 yılı Ekim ayı ortalarında stajyer olarak Beyaz Saray'da işe başladıktan tam bir ay sonra Clinton ile flört etmeye başladı. Törenlerde ikisi göz göze geliyor, el sıkışıp birbirlerine gülümsüyorlar. Kendisini ilk tanıştıran Monica oluyor. İkinci kez karşı karşıya geldiklerinde Monica Lewinsky, yine kendisini takdim ediyor, ancak başkan onun kim olduğunu bildiğini söylüyor. Tatlı bakışmalar dönemi sırasında Monica, teyzesine başkanın kendisine ilgi duyduğunu çıtlatıyor. Bir arkadaşına da ‘‘başkana karşı zaafı olduğunu, ancak onun da kendisine ilgisiz olmadığını’’ itiraf ediyor. 1995 yılı sonbahar aylarında bütçe tarttışmaları sırasında Monica, Beyaz Saray genel sekreteri Panetta'nın ofisinde çalışıyor ve Başkan Clinton da sık sık ofise damlıyor.

SENİ ÖPEBİLİR MİYİM

Monica, Savcı kenneth Starr'a verdiği ifadesinde, başkanla ilk cinsel ilişkiye hükümetin bütçe krizi nedeniyle kepenklerini indirdiğinin ikinci gün girdiğini söyledi. Lewinsky'e göre Panetta'nın ofisinde bir ara baş başa kaldılar. Genç kadın, ceketini omuzundan sıyırarak iç çamaşırlarının askılarını göstermekten çekinmedi. Daha sonra başkan, Beyaz Saray'ın başdanışmanı Georges Stefanopulos'un odrasında iken Monica içeri girdi. Clinton, genç kıza özel ofisini göstermek istediğini söyledi. Stefanopulos'un odasından Oval Ofis'e geçer geçmez Clinton, Monica'ya onu öpüp öpemeyeceğini sordu. Monica heyecanla ‘‘evet’’ dedi. Çalışma odasına dönmeden önce Monica, başkana kendi adını ve telefon numarasını yazdığı minik kağıdı uzattı. Aradan 2 saat geçtikten sonra Monica Panetta'nın ofisinde çalışırken Clinton geldi ve birkaç dakika içersinde Stefanopulos'un ofisinde buluşmayı önerdi. Başdanışmanın ofisinde bir araya gelen çift, önce ışıkları söndürdü ve Monica'nın ifadesine göre önce öpüştüler. Ardından genç kız ceketinin düğmelerini açtı ve sutyenini çıkardı. Clinton, göğüslerinin üzerinde ellerini gezdirerek, hafifçe dudaklarını kondurdu. Bu sırada telefonun çaldığını belirten Monica, daha sonra olanları raporda şöyle anlatıyor: ‘‘Başkan telefon ahizesini kaldırdı. Bir yandan da elini cinsel organımın üzerinde gezdiriyordu. Telefonla konuşurken ona oral seks yaptım. Başkan telefon konuşmasını bitirdikten sonra bana kesmemi rica etti. Bitirmek istediğimi söylediğim halde beni tam olarak tanımadığını, henüz güvenemediğini söyledi’’. Monica'ya göre telefondaki kişi ya temsilciler meclisi üyesi ya da senatördü.

PİZZALI SEKS

Monica'nın ifadesine göre, başkanla ikinci cinsel temasları tam iki gün sonra oldu. Genç kadının iddiaları şöyle: ‘‘Beyaz Saray'da yine geç vakte kadar çalışıyordu. Clinton'ın sekreteri Bayan Currie pizza ısmarlamıştı. Çalışanlardan biri yanlışlıkla üzerime pizzanın sosunu bulaştırdığı için banyoya gittim. Banyodan çıktığımda başkanla karşılaştım. Beni ofisine davet etti. İçeri girer girmez öpüştük. Ancak ona geri dönmem gerektiğini söyleyince, kendisine bir parça pizza getirmemi önerdi. Pizza alıp döndüğümde beni gülerek karşıladı ve göğüslerimi elledi.’’ Monica'ya göre, ikinci buluşmalarında başkan, pantolonunun fermuarını indirdi ve cinsel organını teşhir etti. Genç kadın, oral seks yaptı

ÜÇÜNCÜ ORAL SEKS

Monica ile başkan, 1995 yılının son günü, yani 31 Aralıkta üçüncü kez ilişkiye girdiler. Genç kadın, Oval Ofis'in önünde Beyaz Saray görevlilerinden Bayani Nelvis ile sohbet ederken, ilk kez puro içtiğini söyledi. Bunun üzerine Nelvis, ona başkanın purolarından bir tane vermeyi önerdi. Tam sırada başkan ofisten çıktı, Monica'yı içeri davet ederek bir puro ikram etti. İkinci buluşmalarının üzerinden altı hafta geçmiş olduğundan Monica, başkana ismini unutup unutmadığını sordu. Başkan adını unutmadığını, ancak telefon numarasını kaybettiğini söyledi. Lewinsky'ye göre başkan, bluzunu kaldırıp göğüslerini okşadı, ardından genç kadın oral seks yaptı.

PURO FANTEZİLERİ

Clinton ile Monica arasındaki dördüncü ilişki 7 Ocak pazar günü gerçekleşti. Başkan, o gün ilk kez genç kadını eviden aradı. Monica'nın o günle ilgili ifadesi şöyle: ‘‘Ona ne yapacağını sordum. Kısa sürede ofise gideceğini söyledi. Kendisine eşlik etmemi isteyip istemediğini sordum. Evet cevabını verince Beyaz Saray'a gittim. Önce Oval Ofis'te koltukta oturduk, ardından banyoya geçtik. Başkan çıplak göğüslerimi okşadı. İlk kez bana oral seks yapmayı önerdi, ancak durumumun uygun olmadığını söyledim. Bunun üzerine ben ona oral seks uyguladım. Daha sonra sohbet için Oval Ofis'e geçtik. Elinde bir puro vardı. Puroya bakıp sonra gözlerini üzerime dikti. Puro ile bazı fantaziler yapabileceğimizi ona söyledim.’’

YAKALANIYORLARDI

Lewinsky, Oval Ofis'teki beşinci ilişkilerini şöyle anlatıyor: ‘‘Ona, benim hakkımda niye soru sormadığını sordum. ‘Bu, sadece seks mi, yoksa beni bir kişi olarak tanımaya çalışmak seni ilgilendiriyor mu?' diye sordum. Başkan, gülerek benimle birlikte olduğu anların kendisi için çok kıymetli olduğunu söyledi. Bu, bana biraz garip geldi. Çünkü beni henüz doğru dürüst tanımıyordu. Başkan ile bir yandan yürüyor, bir yandan konuşuyorduk. Tam çalışma odasının yanına gelmiştik ki, konuşmamın yarısında beni öpmeye başladı. Üstümü sıyırıp ağzı ve elleriyle göğüslerime dokundu.,,’’

Lewinsky, daha sonra, başkanın fermuarını indirerek cinsel organını gösteren başkana yine oral seks uyguladığını belirtiyor. O gün ‘‘gülünç bir olay’’ olduğunu belirten Lewinsky ifadesinde şunları söylüyor:

‘‘İlişkinin tam ortasında, biri Oval Ofis'e girdi. Yakalanmak korkusuyla başkan, inanılmaz bir çabuklukla toparlanarak fermuarını çekti. İçeri gitti ve hemen geri döndü. Tahrik olduğu açıkça belli oluyordu ve bu yüzden garip bir biçimde yürüyordu. Bu görüntü beni epey güldürmüştü... ’’

DÜĞMELERİMİ ÇÖZDÜ

Pazar günü, Lewinsky ve başkan, yine birlikte oldular ve ilk kez uzun uzun sohbet etme fırsatını buldular. Lewinsky şunları anlatıyor: ‘‘Sonunda, soluğu özel çalışma odasında aldık. Öpüşmeye başladık. Üzerimde, boynumdan ayak bileklerime kadar düğmeli uzun bir elbise vardı. Düğmeleri tek tek çözdü. Önce elbisemi, ardından da sutyenimi çıkardı. Bana bakıyor, dokunuyor ve bir yandan da ne kadar güzel olduğumu söylüyordu. Göğüslerimi elleri ve ağzıyla okşadı, cinsel organımı uyardı...’’ Savcının raporunda bu ilişki de Lewinsky’nin başkana oral seks uygulamasıyla sona eriyor.

HEDİYE KRAVAT

Lewinsky, başkanın kendisini aradığını ve sanki bazı dosyaları getiriyormuş havası vererek Oval Ofis'e gelmesini istediğini söyledi. Lewinsky, Oval Ofis'e geldiğinde, sivil giysili gizli servis görevlisi tarafından içeri alındı. Elindeki dosyanın içinde, Başkan için aldığı hediye Hugo Boss kravat gizliydi. Lewinsky, o gün hakkında raporda ‘‘Benimle çok ilgilendi. Göğüslerimi ve cinsel organımı okşadı. Bir ara, cinsel organımı puroyla uyardı’’ diye söz etti. İşleri bittikten sonra, Lewinsky Oval Ofis'ten ayrılırken, Gül Bahçesi'nden geçti. Lewinsky'nin olur olmaz zamanlarda Oval Ofis'e gelip uzun süre kalması, dikkatlerden kaçmıyordu. Bu ziyaretlerden rahatsız olan bir gizli servis görevlisi, Lewinsky'yi Beyaz Saray Genel Sekreter Yardımcısı Evelyn Lieberman'a şikayet etti. Lewinsky'nin başkana yakın olmak için adeta çırpınmasının dikkatini çektiğini belirten Lieberman, ifadesinde ‘‘Sonunda onu defetmeye karar verdim’’ diyor.

LEWİNSKY KOVULUYOR

Beyaz saray görevlisi Timothy Keating, 5 nisan 1996 Cuma günü, Lewinsky'ye kibar bir biçimde görevinden ayrılması gerektiğini bildirdi. Keating, Lewinsky'ye kovulmadığını, kendisine daha iyi bir fırsat verildiğini özenle vurguladı. Şok olan ve bir anda gözyaşlarına boğulan Lewinsky, işinde kalması için bir yol olup olmadığını sordu, hatta parasız çalışabileceğini söyledi. Ancak Keating'in kendisine ‘‘Hayır’’ dediğini belirten Lewinsky, ‘‘Keating, Beyaz Saray'ın Doğu Kanadı'nda çalışmak için fazla seksi olduğumu söyledi’’ dedi. Lewinsky, kovulmasına başkan ile ilişkisinin neden olduğunu tahmin ederek adeta yıkılır. Çünkü, Başkan'ı bir daha göremeyecektir. Bu da ilişkinin sona erdiği anlamına gelmektedir.

Pazar günü başkan, Lewinsky'yi evinden arar, Maliye Bakanı'nın ölümünden söz eder. Lewinsky ise çok üzgün olduğunu, işinden ayrıldığını, pazartesi günü son kez Beyaz Saray'a geleceğini söyler ve ağlamaya başlar. Başkan, bu habere çok sinirlenir ve Lewinsky'ye neler olduğunu anlatmasını ister. Lewinsky, olanları ağlayarak anlatır ve Clinton'a kendisini görüp göremeyeceğini sorar. Başkan görebileceğini söyler. Beyaz Saray'a giden Lewinsky'yi gizli servis görevlisi Muskett karşılar. Lewinsky, Başkan'a bazı belgeler vereceğini söyleyerek, Oval Ofis'e girer. Lewinsky, ifadesinde başkanla aralarında şu konuşmanın geçtiğini söylemekte: ‘‘Oldukça bozuk görünen başkan, bana ‘Niye seni benden koparıyorlar. Ben sana güveniyordum' dedi ve gözlerime bakarak ‘Sana söz veriyorum. Seçimlerden sonra seni yeniden işe alacağım' dedi. Bana, iş seçmemi tavsiye etti...’’

SEKİZİNCİ İLİŞKİ

Başkan ile bu konuşmalarından sonra, koridorda öpüşmeye başladıklarını belirten Lewinsky, başından geçenleri şöyle anlatıyor:

‘‘Beni teselli etmeye çalışıyor gibiydi. Göğüslerimi ağzı ve elleriyle okşadı. Fermuarını indirdi. Bir türlü düğmesini çözemediğim yolunda şakalar yapıyordu. Oral seks yaptım. Tam bu sırada, biri seslenerek telefon geldiğini başkana söyledi. Çalışma odasına geçti ve koltuğuna oturarak telefonla konuşmaya başladı. İşaret ederek benden oral sekse devam etmemi istedi. Konuştuğu kişi sanırım Dick Morris'ti.’’ Lewinsky, oral seksi birkaç dakika sonra ikinci kez kesmek zorunda kaldıklarını ve Beyaz Saray'dan ayrıldığını söylüyor..

Bundan sonra Lewinsky ile başkan, sık sık telefonda görüşürler. Başkan, Lewinsky'ye kaçamaklar konsunda ipin ucunu kaçırdıklarını, seçimden önce dikkatli olmaları gerektiğini anlatır. Başkan, ‘‘Merak etme. Pentagon'da sana iş buluruz. Eğer beğenmezsen, seçim kampanyamda çalışırsın’’ diyerek Lewinsky'yi sakinleştirmeye çabalar. Nisan ve aralık ayları arasında, Lewinsky Pentagon'da işe girdikten sonra, aralarında seks ilişkisi olmaz. Bunun yerini, telefon konuşmaları ve telefonda seks alır.

TAM İLİŞKİYE RET

5 Eylül gecesi yaptıkları telefon konuşmasında Lewinsky, Clinton'a tam ilişkiye girmek istediğini iletir. Buna karşılık Clinton, ‘‘doğabilecek olası sonuçlardan ötürü’’ bunun imkansız olduğunu söyler. Bu dönemde, ikili ancak herkesin içinde görüşme fırsatı bulur. Lewinsky, Clinton'ın 50. yaş günü partisine de katılır. Lewinsky, ifadesinde, partide el sıkıştıkları sırada başkanın cinsel organını ellediğini belirtiyor.

DOKUZUNCU İLİŞKİ

Lewinsky, raporda cumartesi günkü görüşmeyi sekreter Currie'nin ayarladığını söylemekte. Currie, başkanın çok önemli bir şey söyleyeceğini ve o nedenle kendisini görmek istediğini belirtir. Başkan, Florida'da dizi yaralandığı için iki hafta erken dönmüştür. Lewinsky şunları söylüyor: ‘‘Başkan konuşmama fırsat vermeden ansızın beni öptü. Bluzumu çıkardı, sutyenimi çıkarmaksızın göğüslerimi okşamaya başladı. Ellerini külotuma attı. Ben de onun fermuarını açtım...’’

Lewinsky, bundan sonra başkan ile tam ilişkiye girmeksizin yine oral seks yaptığını ve Başkan'ın doyuma ulaştığını anlatıyor. Lewinsky'ye göre 24 Mayıs 1997'de Başkan ilişkisini kesti. Lewinsky karşı çıktı, ama başkan kararlıydı.

Kalın bacağı seviyor

ABD Başkanı Clinton'ın seks skandalı cinsel zevkleri konusundaki tartışmaları da yeniden alevlendirdi. Amerika'da Monica Lewinsky ile Hillary Clinton arasındaki benzerlikler konuşuluyor. İkisinin de kalın bacaklı ve kısa boylu olması en çok dikkati çeken benzerlikler.

Cehennem Amerikalıdır

Fransa'nın saygın gazetelerinden Le Monde, dünyayı sarsan Kenneth Starr raporuyla ilgili olarak ünlü filozof Jean Paul Satre'ın ünlü deyişi ‘‘Cehennem başkalarıdır’’dan esinlendi. Li Monde, raporu ‘‘Cehennem Amerikalıdır’’ sözleriyle verdi. Başyazısını Clinton skandalına ayıran Le Monde, savcı Kenetth Starr'ı engizisyon dönemi canavarlarına benzetti.

Seks kelimesi

164 kez geçiyor

Porno roman gibi raporu, didik didik eden Amerikan gazeteleri, bilgisayarla raporun içindeki ‘‘seks’’ sözcüklerini saydılar ve bu kelimenin tam 164 kez geçtiğini belirlediler. Savcı Starr'ın raporunda, göğüs ve göğüsler kelimesi 62 kez, ‘‘'aşk’’ kelimesi 18 kez, ‘‘meni’’ kelimesi 19 kez, ‘‘vajina’’ kelimesinin de 5 kez geçtiği kaydediliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!