Hikmet Sami Türk: Müfettiş gönderilmesi gerekir

Güncelleme Tarihi:

Hikmet Sami Türk: Müfettiş gönderilmesi gerekir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 13:54

Adalet Eski Bakanlarından Hikmet Sami Türk, Adalet Bakanlığı’nın konu araştırmak için Erzurum ve Erzincan’a bir ya da birkaç müfettiş göndermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Olayları, “tıpkı Kramer Kramer’e karşı filmindeki gibi, yargı yargıya karşı gibi yorumluyorum” diyen Türk, gerek Erzincan savcısının tutuklanması, gerekse Erzurum başsavcısının yetkilerinin alınması kararlarını “geçici tedbirler” olduğunu hatırlattı. Türk, “Adalet Bakanlığı derhal bir ya da birkaç müfettiş göndererek, konuyu aydınlığa kavuşturmalıdır” dedi.

 

Erzincan Savcısı’nın tutuklanmasının, “kişi güvenliği ve hukuki güvenlik” ilkeleri açısından da incelenmesi gerektiğini söyleyen Türk, “Bir savcının bu kadar kolay tutuklanması düşündürücü. Bir kişi ancakhakkında çok ciddi şüphe varsa, delilleri karartma ihtimali ya da kaçma şüphesi varsa tutuklanır. Bir savcı açısından böyle bir tehlike olduğunu sanmıyorum. Türkiye’de artık insanlar çok kolay tutuklanıyor. Zaten rakamlar da ortada. Cezaevlerindekilerin yüzde 60’ı tutuklu, yüzde 40’ı hükümlü. Oysa bunun tam tersi olması gerekir” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

TARİKAT BAĞLANTISI NEDENİYLE Mİ TUTUKLANDI

 

Erzincan Savcısının daha önce bir tarikat hakkında soruşturma açtığını da hatırlatan Türk, “Bir mücadele var burada. Umarım Savcının tutuklanması tarikatlarla mücadelesinden kaynaklanan bir durum değildir. Aksi halde, devletin laiklik ilkesine de aykırı bir durum ortaya çıkar” diye konuştu.

 

      

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!