Hiçbir koltuk bu kadar heyecan verici olmadı

Güncelleme Tarihi:

Hiçbir koltuk bu kadar heyecan verici olmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2002 01:46

Amerika’nın ABC TV’sinde ve Yeni Zelanda' da yayınlanmakta olan ‘‘The Chair-Koltuk’’ adlı yarışma programı artık Kanal D ekranlarında. Sunuculuğunu Osmantan'ın yapacağı ‘‘Koltuk’’, şimdiye kadar bilinen tüm bilgi yarışmalarından farklı özellikler taşıyor.

Koltuk'ta yarışmacılar, kendilerine karşı yarışıyorlar. Burada soruya cevap verilebilmesi için yarışmacının nabız ortalamasının, kendisi adına belirlenen limiti, yani heyecan sınırını aşmaması gerekiyor. Eğer yarışmacı heyecanlanır ve kalp atışlarını bu limitte tutamazsa, her saniye için para kaybediyor. Büyük ödül, yedi sorunun sonunda tam 250 milyar lira. Her yeni soruda, ödül katlanarak artarken heyecan limiti gitgide düşüyor ve heyecan sınırının üzerinde geçen her saniye kaybedilen miktar da artıyor. Bununla beraber yanlış bir cevap ise yarışmacının ‘‘Koltuk’’tan inmesi anlamına geliyor. Yarışmanın sunuculuğunu 29 yaşındaki Osmantan yapacak. Osmantan, İngiltere'de aldığı sinema, televizyon ve oyunculuk eğitiminin ardından profesyonel olarak oyunculuk yaptı.


Nasıl yarışmacı olunur


Programın başında sekiz yarışmacı adayına bir soru soruluyor. Soruya doğru cevap veren ve heyecanına en iyi hakim olabilen, nabız atışı heyecan sınırını geçmeyen yarışmacı ‘‘Koltuk’’a oturmaya hak kazanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!