Hiç tasvip etmediğim provokatif görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Hiç tasvip etmediğim provokatif görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Irak’tan gelen PKK’lıların verdiği görüntüyü “İşin ölçüsünü kaçırıcı, provokatif görüntüler” diye niteledi.

Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Çankaya Köşkü’nde dünkü görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında şunları söyledi: “Görüntüler hoş görüntüler değil. Açık söyleyim; ben de bunları tasvip etmiyorum. Bunlar provokatif görüntülerdir. Bir tarafta huzur olsun, bir sürü kanlı işler bitsin diye uğraşılırken, bir taraftan bunun değerini anlamayıp, bu tip gösteriler, işin ölçüsünü kaçırıcı davranışlarda bulunmayı tasvip etmem mümkün değildir. Herkesin şöyle bir kendine gelmesini ve yapılan bu büyük işler karşısında ölçüsüz davranışlarından kaçınmasını tavsiye ediyorum. Bir sürü acılar çekilirken, bu acılar bitsin ve Türkiye bütün enerjisini ülkesinin kalkınmasına, bölgeleri arasındaki gelir dağılımındaki dengesizlikler gitsin ve enerjisini tüm bunlara harcasın diye uğraşırken ve iyi niyetini gösterirken, sanki bunlar kesilsin dercesine bir davranış içerisinde bulunmayı yakıştıramıyorum.”

Bakü’ye de kardeşlik mesajı

Gül, Azerbaycan ile yaşanan kriz konusunda da şunları söyledi: “Türkiye, Kafkaslar’da huzur, güvenlik ve işbirliğini çok önemsiyor. Türkiye’nin Kafkasya politikasının bir ayağını Ermenistan ile ilişkileri normalleştirme oluşturuyor. Azerbaycan, Türkiye’nin kardeş ülkesidir. Bizler tek milletiz. Bu zor dönemlerden geçilirken duygusal bir takım yanlış anlamalar söz konusu oluyor. Aliyev ile bunları telefonda da konuştuk, karşılıklı olarak güven teyidinde bulunduk. Herkesi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Kardeşliğimizi zedeleyecek davranışlardan herkesin kaçınması gerekir.

AB üyeliğinize desteğiz ama Doğu’ya da dönün

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistanlı bir şairin “Huzurdan daha iyi bir dost bulamadım” sözlerini anımsatarak şunları söyledi: “Kazakistan Türkiye’nin AB üyeliğini desteklemektedir. Ama akraba olarak yüzünüzü Doğu’ya da çevirmeniz yerinde olur. Rusya ile stratejik ortaklık geliştirilmesi Çin’le dengeli bir siyaset yürütülmesi Türkiye’nin itibarını yükseltecektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!