"Hiç" ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

Hiç ödül getirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 15:20

2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması’nın galibi Hiç adlı film oldu.

Haberin Devamı

Hiç Lokman Doğmuş ve Erkan Esenoğlu'nun ortak çalışması.

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında 8 Nisan Salı akşamı Beyoğlu Fitaş Sineması’nda yapılan ödül töreninde yarışmada ilk üç sırayı alan kısa filmlerin yanı sıra, ilk 10 içindeki diğer yarışmacıların filmleri gösterildi. İlk üçe giren filmler, 20 Nisan’a kadar sürecek İstanbul Film Festivali programındaki Türk filmlerinden önce sinemaseverlere sunulacak.

350’ye yakın başvurunun yapıldığı 2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması’nda finale kalan       10 yarışmacıya birer adet Nokia N95 multimedya bilgisayarı hediye edildi ve her yarışmacı bu telefonlarla birer kısa film daha çekti. Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan başkanlığında, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış, Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Sertaç Şener ve İstanbul Film Festivali Direktör Yardımcısı Kerem Ayan’dan oluşan jüri, bu 10 film arasından ilk üçü belirledi.            
                                                   
Yarışmada birinciliği, “Hiç” adlı kısa filmleriyle Lokman Doğmuş ve Erkan Esenoğlu kazandı. İkinciliği “Darbe” ile Eray Mert, üçüncülüğü ise “Retori” ile Candaş Şişman kazandı. Yarışmada birinci olan Lokman Doğmuş ve Erkan Esenoğlu 5.000 YTL kazanırken, ikinci olan Eray Mert 3.000 YTL, üçüncü olan Candaş Şişman da 2.000 YTL ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Diğer 7 finalist ise şöyle: Ahmet Tolga Balcı, Barış Avar, Burkay Doğan, Leona Hamşikova, Mehmet İlter, Onur Bilgetay, Ozan Yıldırım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!