Hiç görmediği dayısıyla aynı kaderi paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Hiç görmediği dayısıyla aynı kaderi paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 00:00

Samsunspor’un ‘Koeman’ lakaplı futbolcusu Müjdat Gürsu 1994’te trafik kazasında öldü. Gönül Tosun, kazadan 11 yıl sonra doğan oğluna kardeşinin adını verdi. Dayısının hikâyeleriyle büyüyen Müjdat otomobilleri Kelkit Çayı’na uçunca annesi, babası ve iki akrabasıyla birlikte can verdi.

SİLİVRİ’nin Fener Köyü’nde yaşayan Mehmet ve Hatice Gürsu çifti, 13 Eylül 1971’de doğan oğullarına Müjdat adını verdi. Müjdat ilkokul yıllarını, top peşinde koşarak geçirdi. Liseyi okumak için Silivri’ye gittiğinde de, Silivrispor’un alt yapısına seçildi. Teknik oynuyor ve isabetli paslar atıyordu.

Lise bittiğinde profesyonel olup Bandırmaspor’a transfer oldu. Başarıları nedeniyle Ümit Milli Takım kadrosuna alındı. O dönem aynı kadroda Hakan Şükür, Rüştü Reçber, Sergen Yalçın, Alpay Özalan, Abdullah Ercan, Arif Erdem ve Emre Aşık da vardı. Müjdat Gürsu 1992-1993 sezonunda ise, 2’nci ligin parlayan yıldızı Samsunspor’a transfer oldu. Samsunspor o yıl 1’inci lige çıktı. Gürsu’nun Fenerbahçe’ye transfer olacağı konuşuluyordu. Müjdat o sezon kazandığı paralarla memleketi Silivri’de bir daire aldı. Zile adını yazdı. Ancak eve 1991’de evlenen kardeşi Gönül Tosun taşındı.
/images/100/0x0/55eafa3bf018fbb8f8a2f9f0

Müjdat Gürsu 21 Haziran 1994’te, Antalya kampından gece yarısı otomobiliyle hareket etti. Dalaman Havalimanı’na bir arkadaşını yetiştirmek istiyordu. Kullandığı otomobil 05.30 sıralarında, şarampole yuvarlandı. 1994 Dünya Kupası maçlarını televizyondan seyreden futbolseverlere, “Şimdi aldığımız bir haberi veriyoruz, Samsunspor’un Ümit Milli futbolcusu Müjdat Gürsu geçirmiş olduğu trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmiştir” anonsu yapıldı. Samsunspor taraftarları üzerinde Müjdat’ın fotoğrafları bulunan dev flamalar hazırlayıp şehrin her yerine astılar. Müjdat’ın cenazesi Silivri’nin Fener Köyü’nde ölen ağabeyinin yanında toprağa verildi. Mehmet ve Hatice Gürsu 24 yıl sonra yine evlat acısı yaşıyorlardı. Tesellileri ise oğullarının adının bir spor kompleksi ile bir caddeye verilmesi ve adına her yıl futbol turnuvası düzenlenmesi oldu.

Kelkit’e uçan araç

Kardeşi Gönül Gürsu, 1991’de dünyaevine girdi. Gelinliğiyle baba evinden çıkan kadının fotoğrafı Müjdat-Gönül kardeşlerin aynı karede yer aldığı son fotoğraf oldu. Gönül Topçu, trafik kazasından sonra, 2005’te dünyaya gelen oğluna, ağabeyinin adını verdi. Küçük Müjdat dayısının hikâyeleriyle büyüdü. Dayısı adına yapılan turnuvanın maskotu oldu.

Gönül Tosun’un eşi Fikri Tosun Gümüşhaneli idi. Bir akrabalarının düğününe katılmak için, emanet aldıkları otomobille 31 Temmuz 2009’da Şiran’a doğru yola çıktılar. Akrabaları Yusuf Tosun ve Ersoy Tosun da onlarla beraberdi. 1 Ağustos’ta, Kelkit Irmağı’nın kenarından geçerken, Fikri Tosun otomobilin hakimiyetini kaybetti. Kaza bir kamyon şoförünün yoldaki lastik izlerinden şüphelenmesiyle ortaya çıktı. Otomobildeki beş kişiden kurtulan olmadı. Dört yaşındaki Müjdat Gürsu Tosun da dayısıyla aynı kaderi paylaştı. Kazayı öğrenen akrabaları, daha önce iki kez evlat acısı yaşayan 77 yaşındaki Mehmet ve Hatice Gürsu’ya acı haberi hemen veremedi. İkisi de kızı, torunu ve damadını cenazeler köye getirilene kadar hastanede bildi. Gönül Tosun ve Müjdat Gürsu Tosun’un cenazeleri, Müjdat Gürsu’nun mezarının yanı başında toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!