HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır? HGS cezası nasıl sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır HGS cezası nasıl sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 15:37

Yüz binlerce araç sahibi vatandaş, otoyol ve köprülerden daha hızlı geçiş imkanı sağlayan HGS kartlarında yeterli bakiyelerinin olup olmadığını ve bunu nasıl ve nereden sorgulayabileceklerini araştırıyor. HGS kartlarındaki kalan bakiye miktarını öğrenmek isteyen sürücüler bu işlemi nasıl yapacakları konusunda yardım almak için internette araştırma yapıyor. Sürücülerin bir diğer merak ettiği konuda HGS cezalarının nasıl sorgulanacağı. Peki HGS bakiyesi nasıl sorgulanır? HGS cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Araç sahibi vatandaşlar otomobillerinde kullandıkları HGS cihazının bakiyesini öğrenmek istiyorlar. HGS bakiye sorgulama işlemi ise aslında çok pratik ve zahmetsiz bir işlem. HGS bakiye ve ceza sorgulama işlemlerini e-Devlet ve PTT aracılığı ile pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz. İşte, HGS bakiye ve ceza sorgulama işlemleri hakkında merak edilen tüm detaylar...

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

Araç sahipleri, otoyol ve köprülerden daha hızlı ve kolay geçiş gibi avantajları olan HGS kartlarındaki bakiyeleri çeşitli yöntemlerle sorgulayabilir. Sürücülerin sorgulama yapabileceği yerler ise; Banka şubeleri, PTT şubeleri ve e -Devlet uygulaması. Ayrıca telefonla da bakiye sorgulama uygulaması mevcut.

Bakiye sorgulamadan en çok tercih edilen yöntem e -Devlet aracılığı ile sorgulama. e -Devlet ile sorgulama "turkiye.gov.tr" internet adresinden yapılıyor. e-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısında bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsünü açarak, açılan menüden "HGS Bakiye Sorgulama" seçeneğini kullanarak bakiye sorgulaması yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

PTT ile HGS bakiye sorgulaması ise; ptt.gov.tr internet adresi üzerinden yapılıyor. Sitede bulunan "HGS Bakiye Sorgulama" bağlantısından HGS bakiyesini görebilirsiniz.

En çok tercih edilen bir başka yöntem ise telefonla HGS bakiyesi öğrenme. Telefon ile HGS bakiye sorgulama işlemi; 444 1 778 veya 0580 460 60 60 numaralı telefonlar aranarak yapılabilir. Araç sürücüleri ayrıca, bankaların mobil uygulamalarını kullanarak, HGS bakiyelerini sorgulayabilir.

E DEVLET ÜZERİNDEN BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

HGS KARTINA BAKİYE NASIL YÜKLENİR?

Araç sürücülerinin HGS kartında devamlı olarak bakiye bulunmalı, aksi takdirde artında bakiye olmadan geçiş yapanlara ceza kesiliyor. Kartlara bakiye yüklemesi ise PTT şubelerinden ya da mobil uygulama üzerinden yapılabilir. HGS kartınız aldığınız bankaya giderek ya da o bankanın internet şubesi veya mobil şubesini kullanarak bakiye yüklemenizi yapabilirsiniz. Ayrıca HGS bakiye yükleme işlemi için PTT’nin e PTT AVM hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS bakiyesi olmadan, ihlali geçiş yapan sürücülere ceza kesilir. Kesilen cezalar E-Devlet sisteminden ve PTT resmi internet sitesinden sorgulanabilir. PTT ile HGS geçiş ihlali sorgulaması için PTT internet sitesine girilir. Ardından ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı kullanılarak ceza sorgulanabilir.

E-Devlet sistemi ile HGS ceza sorgulaması yapmak için ise sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bağlantısı açılmalıdır. PTT Genel Müdürlüğü menüsünde bulunan ‘’Hızlı Geçiş İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı ile ceza sorgulaması yapılabilir. HGS cezası bulunan sürücüler, ödemelerini banka şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından yapabilirler.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlı olduğu için ücretlendirmeler de plakaya yapılır. HGS kartları başka araçlar için kullanılamaz. İhlali geçiş sonrasında sürücüler 15 gün içinde HGS abonesi olur ya da HGS kartlarına bakiye yüklerlerse ceza ödenmez. HGS kartına 15 gün içerisinde bakiye yüklenmezse, tebligat işlemi başlatılır ve sürücülere 11 kat ceza kesilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!