’Heykeltıraşım’ deyip sanat atölyesi soydu

Güncelleme Tarihi:

’Heykeltıraşım’ deyip sanat atölyesi soydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

İstanbul ve Ankara’daki seramik, resim ve heykel atölyelerine giderek İtalya’nın Parma kentinde öğretim üyesi ve heykeltıraş olduğunu söyleyen lise mezunu Şevket Özgül, tanıştığı kişilerin para ve kredi kartlarını çaldığı iddiasıyla tutuklandı.

ŞİRAN takma adını kullanan Şevket Özgül, İstanbul’da 3, Ankara’da da 1 atölye sahibini arayarak İtalya’ya dönmeden önce tanışmayı arzuladığını ve bir sanatsal proje için fiyatlandırma istediğini söyledi. Şevket Özgül, gittiği yerlerdeki sohbetler sırasında seramik, resim ve heykel hakkında verdiği teknik bilgilerle atölye sahiplerinin güvenini kazandı. İtalya’nın Parma kentinde öğretim üyesi ve heykeltıraş olduğunu söyleyen lise mezunu Şevket Özgül, ilk gelişlerindeki sohbet sırasında atölye sahiplerine küçük yardımlarda da bulundu. Özgül, ikinci gelişinde ise kredi kartı veya nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir yıl önce Alev Karakaş’ın Kadıköy’de resim atölyesinden 200 Euro ve 600 YTL alan Şevket Özgül, bu olaydan 7 ay sonra da 2 sokak uzaklıkta bulunan Bengü Godon’un seramik atölyesinden çaldığı kredi kartı ile 3500 YTL para çekti. Şevket Özgül, geçen nisanda ise Ankara’daki Toprak Tohum Sanat Galerisi’nde sahipleri Funda Çakar ve Meral Kıvılcım’ın çantalarındaki 400 YTL’yi çaldı.

/images/100/0x0/55ea3fb1f018fbb8f873e10c

Olay kısa süre sonra diğer sanat atölyesi sahipleri arasında konuşulmaya başlandı. Şevket Özgül’ün para ve kredi kartlarını çaldığı atölye sahiplerine bir chat sitesinde "Şiran" nick’li birisinin olduğu haberi verildi. Atölye sahipleri, durumu Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. "Şiran" nickini kullanan Şevket Özgül ile atölye sahibi bir kadın gibi sohbet eden polis, buluşmak üzere randevu aldı. Daha önce bir sanat atölyesinde çalıştığını belirlenen Şevket Özgül, Bostancı’da bir kafeteryanın önünde yakalandı. Polise verdiği ifadede "kleptoman" (çalma hastalığı) olduğunu belirten Şevket Özgül adliyeye sevk edildi. Suçunu kabul eden Özgül, nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlamalarından tutuklanarak, Ümraniye Cezaevi’ne konuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!