Heykellere Mobese ile koruma

Güncelleme Tarihi:

Heykellere Mobese ile koruma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2013 14:43

ORDU’da, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sprey boyalarla tahrip edilen ve kadın figürlerinin de yer aldığı 6 heykele temizleme çalışması yapıldı. Temizlenen heykellerden 4’ü, yerleri değiştirilerek kent içerisindeki farklı noktalarda sergilenmeye başlandı.

Haberin Devamı

Ordu Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, heykelleri Mobese kameralarının görüntülediği yerlere naklettiklerini söyledi. Torun, "İstemeyiz ama bundan sonra yaşanabilecek benzeri bir durumda bunu yapanlar kameralar tarafından görüntülenecek" dedi.

Ordu Belediyesi tarafından geçen yıl ağustos ayında ’2’nci Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’ kapsamında 8 heykeltıraşın yaptığı 12 mermer heykelden 6’sı, geçen yıl eylül ayından itibaren Bahçelievler Mahallesi’ndeki Tayfun Gürsoy Parkı’nda sergilenmeye başladı. Diğer 6 heykel ise kentin farklı bölgelerine yerleştirildi. Aralarında kadın figürlerinin de yer aldığı heykellere kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından sprey boya ile saldırı yapıldı. Kadın figürlü heykellerin üzerleri boyanırken, bazılarının üzerine de yazılar yazıldı. Bir kadın heykelinin altına yazılan ’Edep yahu’ yazısı tepki çekerken olayı öğrenen Ordu Belediyesi heykellerin temizlenmesi için harekete geçti. Tahrip olan heykeller, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinden alınan destekle 3 günlük çalışmanın ardından temizlendi.

Heykellerden ikisi bulundukları park içinde bırakılırken diğer 4’ünün yeri değiştirildi. 4 heykel vinç yardımıyla Atatürk Parkı, Adapark, Tahılpazarı’nda belirlenen kaide üzerine konularak sergilenmeye başlandı.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, heykellerin Mobese kameraları tarafından 24 saat takip edildiğini söyledi. Torun, "Bir daha böyle bir olay yaşanmasını istemeyiz ancak olursa da heykellere zarar vermek isteyenler Mobese kameraları tarafından tespit edilecek. Heykellerin yerini seçerken özellikle Mobese kameralarının bulunduğu yerlerde olmasını istedik" dedi.

Başkan Torun, heykellerin kentin de sanatsal simgesi olduğunu belirtti. Torun, "Bu heykeller bizim için çok önemli. İlgi gören sanatsal çalışmalar. O nedenle hep beraber bu heykellerimizi korumak zorundayız. Orduluların da bu heykellere sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!