Herkes Cameron için deli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Herkes Cameron için deli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cameron Diaz beyazperdede ilk defa ‘‘Maske’’de Jim Carrey'nin kız arkadaşı olarak göründü. Ama bir göründü pir göründü. Diaz o günden beri durmadan film çeviriyor. Şimdi de ‘‘Ah Mary, Vah Mary’’ ile seyircilerin gönlünü çeliyor.

Kameranın çok sevdiği, erkeklerin taptığı, kıskanç kadınların bile hoşlanmaktan kendini alamadığı güzeller güzeli Cameron Diaz yirmi altı yaşında. California sahillerinde doğup büyüyen genç aktris bir partide bir moda fotoğrafçısı tarafından keşfedilerek modellik yapmaya başlamış. Diaz modellikten sinemaya geçen ve ‘‘bir süs unsuru’’ olmaktan öteye geçemeyip başarısız olan diğer modellerin aksine sinemada kalıcı olacak gibi görünüyor. Oynadığı filmlerin çoğu birer hit oldu bile. Keanu Reeves ile ‘‘Feeling Minnesota’’, Julia Roberts ve Rupert Everett ile ‘‘En İyi Arkadaşım Evleniyor’’ (My Best Friend's Wedding) ve Ewan McGregor ile ‘‘Trainspotting’’in yaratıcılarının elinden çıkma ‘‘Olağanüstü Bir Hayat’’ (A Life Less Ordinary) bu filmlerden en bilinenleri. Cameron Diaz şu sıralar Hollywood'un en popüler kadın oyuncusu, dünyanın her yerinde binlerce hayranı ve İnternet'te adına açılmış yüzlerce site var.

Kendisine önerilen her senaryoyu kabul ettiği için eleştirilse de bu çabaları sayesinde adı yönetmenlerin A listesinde ilk sırada yer alıyor. Üstelik çalıştığı yönetmenler ve rol arkadaşları ağız birliği etmişçesine Cameron'un sette etrafına yaydığı pozitif elektriği anlata anlata bitiremiyorlar.

Cameron Diaz, ‘‘Salak ile Avanak’’ (Dumb & Dumber) filmlerinden tanıdığımız yönetmen kardeşler Peter ve Bobby Farrelly'nin uçuk bir komedi olan son filmleri ‘‘Ah Mary, Vah Mary’’de (There’s Something About Mary) herkesin deli olduğu ve çılgınca peşinden koştuğu Mary'yi oynarken çok eğlenmiş. Sıcaklığını ikinci kuşaktan Kübalı babasından; sarışınlığını, endamını ve çıkık elmacık kemikleriniyse İngiliz-Alman melezi annesinden alan Diaz'ın başarısının sırrı da eğlenerek çalışmasında galiba. Diaz, ‘‘Oyunculuk dünyanın en eğlenceli şeyi,’’ diyor, üstelik onu seyredenleri de mutlu edip eğlendiriyor.

Cameron Diaz iki yıldır ‘‘Ah Mary, Vah Mary’’de birlikte oynadığı Matt Dillon ile sevgiliydi. İki sevgilinin yolları film bittikten bir süre sonra ayrılmış. Diaz bu konuda konuşmayı pek sevmese de sevgililerin arasına giren kara kedinin Mariah Carey olduğu söyleniyor. Zaten Dillon New York'ta, Diaz da Los Angeles'da yaşadığı ve birbirlerinin yanına taşınmaya pek yanaşmadıkları için fazla görüşemiyorlarmış, hatta ‘‘Ah Mary, Vah Mary’’de birlikte oynamayı biraz da görüşme fırsatı çıkar diye kabul etmişler ama nafile...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!