Her zaman büyük konsensüs olmuyor

Güncelleme Tarihi:

Her zaman büyük konsensüs olmuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çoğulcu demokrasilerde Anayasa değişiklikleri ve kanunların çıkışının her zaman büyük konsensüsle olmadığını söyledi.

Gül, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves’le görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında, soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, Anayasa paketi konusunda siyasi partiler arasında uzlaşma olmadığını hatırlatması üzerine Gül, şunları söyledi: “Çoğulcu demokrasilerde Anayasa değişiklikleri, kanunların çıkışı her zaman büyük konsensüsle olmuyor. Tartışmalar, farklı fikirler oluyor. Sonunda her zaman yakınlaşma imkanı vardır. Genel Kurul’da, bunlar konuşulurken yeni fikirler ortaya atılıyor. Ümit ediyorum ki daha çok işbirliği, istişare ve neticede fikirlerin daha çok birleştiği bir süreç gerçekleşir. Hep beraber takip edeceğiz bunu.”

Papyonlu konuk

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves’i Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı. Törende, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Ilves, tören kıtasını Türkçe “Merhaba asker” diyerek selamladı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve papyonuyla dikkat çeken Ilves Büyük Şeref Kapısı’nın önünde basın mensuplarına poz verdi. Bu sırada Hayrünnisa Gül ile Evelin Ilves de eşlerine katılarak fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!