Her yer alev alev

Güncelleme Tarihi:

Her yer alev alev
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:51

İZMİR: Menemen, Menderes, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde dün öğle saatlerinde orman yangınları çıktı. Özellikle Menderes’e bağlı Ahmetbeyli Beldesi’ndeki yangın geniş bir alanda etkili oldu. Makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak, deniz kenarındaki ormanlık alana sıçradı. Alevler Pamucak sahiline kadar yayıldı. Klaros Koyu ve antik kenti ile Baradan Koyu tamamen yandı. 100 hektarlık çam ve makilik alan hasar gördü. Yangın, Selçuk’taki Yoncaköy’de bulunan İlsim Tatil Sitesi’ni tehdit etti. Site hemen boşaltıldı. Yangına, çok sayıda yer ekibi, arazöz, itfaiye ekiplerinin yanında Türk Hava Kurumu’na ait 5 uçak ve helikopterlerle müdahale edildi. Foça’da Çıkarma Filo Komutanlığı sınırları içinde de 30 hektarlık makilik kül oldu.

DENİZLİ: Beyağaç ve Çamlık’ta önceki gün çıkan orman yangınları söndürülürken 20 hektar kızılçam, genç orman ve makilik alan yandı.

MUĞLA: Yatağan Termik Santrali’nin enerji nakil hatlarından çıkan kıvılcımların otları tutuşturmasıyla, çevredeki makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

SAKARYA: Geyve Gündüzler Köyü Mevkii’nde öğle saatlerinde başlayan yangın 4 hektar alanda etkili oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!